Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Körutazás Jordániában, kirándulással Jeruzsálembe 2024

Jordánia, Körutazás Jordániában, Körutazás Jordániában
  • Szálláskategória: Hotel ****+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás:

A Wizzair menetrend szerinti közvetlen járatával Ammanba és vissza. Jordániában légkondicionált autóbusszal.

Szállás

2 éjszaka (Ammanban) egy 4 csillagos szállodában, 5 éjszaka pedig 5 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. Aqabában mindhárom csoportnak egy tengerparti, saját stranddal rendelkező szállodát foglaltunk.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, büfévacsora).

 

1. nap: Amman
Elutazás Ferihegyről közvetlen járattal a kora reggeli órákban, érkezés Ammanba délelőtt. Autóbuszos városnézés Jordánia szépen karbantartott fővárosában, szállás (2 éj).

2. nap: Jerash, Madaba, Nebo-hegy
Egész napos kirándulás Amman környékén. Az első megállónk Jerash, a kiváló állapotban megmaradt romváros (erődfalak, templomok, színházak, fürdők, hippodrom, diadalív, 600 méter hosszú, hatalmas oszlopokkal szegélyezett főutca stb.). Jerash a világ egyik legrégibb városa, virágkora a Római Birodalom időszakában volt.
A déli órákban továbbutazás Madabába, a mozaikok városába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaiktérkép a Szent György-templomban, mely a Szentföld fontos helyeit mutatja be.
Madaba után a szomszédos Nebo-hegyre utazunk, ahonnan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi vándorlás után megpillantotta az ígéret földjét (nagyszerű panoráma a Holt-tengerre, a Jordán folyó völgyére és tiszta időben még Jeruzsálemre is).

3. nap: Petra
Utazás a modern sivatagi autóúton Petrába, a titokzatos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti fővárosába. A világ 7 csodája közé beválasztott műemlékegyüttes vadregényes sivatagi környezetben található, megtekintése minden jordániai utazás csúcspontját jelenti.
Továbbutazás a Vörös-tengerhez, szállás Aqabában 5 csillagos szállodában (3 éj).

4. nap: Aqaba
Szabad program, pihenés a Vörös-tenger partján. Aqaba az ország egyetlen tengerparti üdülőhelye. Kedvező fekvésének köszönhetően márciustól novemberig strandolásra többnyire alkalmas az időjárás. A város üzleteiben óriási az árubőség és jó áron lehet vásárolni, hiszen vámmentes területről van szó. Napközben lehetőség lesz üvegfenekű hajóval kirándulást tenni a környező gyönyörű korallzátonyokhoz.

5. nap: Aqaba / Wadi Rum
Szabad program Aqabában, vagy:
Fakultatív program: kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik legérdekesebb sivatagi tájegységébe (különleges sziklaalakzatok). A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia legmagasabb hegycsúcsa. A látogatói központba való megérkezés után átszáll a csoport terepjárókba, és három órás barangolás következik a széles sivatagi völgyben (fotószünetekkel).
A fakultatív program ára: 16.500 Ft (minimum 15 fő esetén; a program kevesebb jelentkező esetén is megvalósulhat, viszont abban az esetben valamivel magasabb árra kell számítani.)

6. nap: Kerak vára, Hammamat Ma’in, Holt-tenger
Búcsú Aqabától, utazás észak felé. Késő délelőtt Kerak város impozáns várát nézzük meg, amit a keresztes lovagok emeltek a XII. században Jeruzsálem védelmére.
A következő programunk egy látványos sivatagi oázis, Hammamat Ma’in. Különleges élmény, ahogy a vegetáció nélküli sivatagi tájból megérkezünk ebbe a szép völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad, és még egy vízesést is megcsodálhatunk.
Rövid séta után továbbindulás a Holt-tengerhez, mely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt (Földünk legmélyebb szárazföldi pontja). A nagyon magas sótartalomnak köszönhetően a vizen fekve (lebegve) akár újságot is lehet olvasni. Szállás a Holt-tengernél, 5 csillagos szállodában (2 éj).

7. nap: Holt-tenger / Jeruzsálem
Szabad program a Holt-tengernél. Lehetőség pihenésre, fürdésre a Holt-tengerben, illetve a szálloda medencéiben. A szálloda wellness centruma számos szépészeti szolgáltatást kínál. A Holt-tengerből származó só és iszap gyógyhatását tudományos kutatások igazolják, az innen származó készítmények világhírűek.
Fakultatív program: Jeruzsálem
Egész napos kirándulás Jeruzsálembe, 3 világvallás szent városába. Az Olajfák hegyéről csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, majd a Getsemáné kert megtekintése után az óvárossal ismerkedünk (muzulmán és keresztény negyed, Via Dolorosa – a keresztút, Szent Sír bazilika, Jaffa kapu, zsidó negyed, Siratófal stb.).
A fakultatív program ára: 47.500 Ft (minimum 20 fő esetén; a program kevesebb jelentkező esetén is megvalósulhat, viszont abban az esetben valamivel magasabb árra kell számítani.)
Figyelem: A határátlépéseknél kilépési illetéket kell fizetni mindkét ország esetében. A jordán illeték összege kb. 15 USD, az izraelié pedig kb. 60 USD.
Továbbá felhívjuk utasaink figyelmét arra is, hogy a jelenleg érvényben lévő jordán vízumszabályok miatt a jeruzsálemi kirándulásra legkésőbb indulás előtt 1 hónappal kell jelentkezni. A jeruzsálemi fakultatív program ezt követő lemondása esetén a (többszöri belépésre jogosító) ingyenes csoportos vízum helyett, térítés ellenében (egyszeri belépésre jogosító) egyéni vízum kerül kiállításra. Ennek menetéről és díjáról irodánkban érdeklődhet.

8. nap:
Reggel transzfer az ammani repülőtérre, elutazás közvetlen járattal Budapestre. Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
5. nap Fakultatív program
16500
7. nap Fakultatív program
47500

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2024. febr. 20-27.  477.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 487.600 Ft  
2024. márc. 5-12.  499.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 509.600 Ft  
2024. márc. 19-26.  509.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 519.600 Ft  


A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket 20 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat a belépődíjakkal (melyek közül Petráé rendkívül drága), az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Egyágyas felár: 154.000 Ft 

Baksis: Számítsanak rá, hogy a helyiek elvárják a borravalót, melynek összege összesen kb. 40 USD utasonként.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok