Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Orchideák Kavalkádja Klosterneuburgban 2023

Ausztria, Alsó-Ausztria, Klosterneuburg
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Ausztria-Németország-Svájc, Tavaszi Hétvége, Új Program, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:


Szeged – Budapest – Klosterneuburg – Tulln an der Donau – Budapest – Szeged (560 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest–Hegyeshalom határátkelőn át Bécs kapujába, a klosterneuburgi apátsághoz ahol márciusban Európa egyik legpompásabb orchidea kiállítását rendezik meg. Mottója: „Orchideák és hat kontinens műkincsei”. A mai napon nemcsak az apátságot keressük fel, hanem a hozzátartozó Orangerie-t, azaz üvegházat. Az idei évben 13. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Orchidea kiállítást. Ennek a különleges növénynek, amely eredetileg az őserdők buja növényzete volt, kb. 130.000 fajtáját ismerik a világon. Most 1.200 m2-en, mesterségesen kialakított őserdei környezetben, különleges szín és formavilág keretében csodálhatjuk meg a növény több száz fajtát. Az ez évi orchidea kiállítás alkalmából az üvegház és a saját építésű, fűtött sátor hat varázslatos világgá változik. Összesen 1800 négyzetméternyi területen nyílnak és sarjadnak a virágok, s az orchideák természetes környezetében még az egzotikus trópusi pillangókat is meg lehet csodálni. Ez egy olyan ünnep, amely nem csak a szemünket gyönyörködteti. A kiállítók között felvonulnak többek között Bécs város kertészetei és a schönbrunni tartományi kertészet, láthatók továbbá a bécsi Néprajzi Múzeumból kölcsönzött tárgyak, a klosterneuburgi apátság kincstárából származó műkincsek, valamint aranyozott orchideák Párizsból és koi halak is. Természetesen lehetőség nyílik az orchideák és kiegészítőik megvásárlására is. Klosterneuburg közvetlenül a Duna partján található, melynek monumentális építménye, az Ágoston-rendi apátság már messziről magára vonja a tekintetünket. A szerzeteseket a tartomány védőszentje III. Babenberg Lipót és felesége, Ágnes hívta erre a helyre. Itt készítették el az ország első gótikus kápolnáját a Capella Speciosa-t, amely ma Laxenburgban a Ferenc-várban tekinthető meg. A nap folytatásaként irány Tulln, a Menyasszonyok városa. A Nibelung-eposz elbeszélése szerint Attila, a hun király itt, Tullnban fogadta Passauból hajón érkező menyasszonyát, Kriemhildát. A "Nibelungen kút" szoborcsoport ezt a pillanatot ábrázolja. Attila mögött testvére, Buda, a sor végén fia, Csaba. Atilla a németek legfontosabb Nibelungen hősi eposzában Etzel néven szerepel. Keletkezése kb. 1200-ból való. Attila személyének, szerepének megítélése a német nyelvterületen pozitív. Nem véletlen ez a szobor! Tulln város főterén áll egy hatalmas gótikus katedrális is. A hosszhajós bazilika a római katolikus Anyaszentegyház hatalmát hirdeti. Mellette egy korai kerektemplom a Stepanus rotunda gyöngyszemként csillog a katedrális árnyékában. Itt eltöltünk egy órácskát és hazafelé indulunk, érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazunk Szegedre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Amennyiben szeretné a 2,8%-os útlemondási biztosítást igénybe venni az összes tételre. (kivéve BBP)

1
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

21000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

13000
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

13000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 03. 04., 03.11., 03.18.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 21.500 Ft / 51 EUR
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: nincs


Utasbiztosítás (Classic): 650 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 850 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 1.090 Ft 
2023.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP (Premium, Privileg) biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 17,50 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 4.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged – Kecskemét – Budapest - Tatabánya (pálya) – Győr - Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok