Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Szilveszter Bajorországban 2023

Németország, Bajorország, Warnemünde
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Szilveszteri program, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged-Budapest-Passau-München (környéke) (620 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről, Budapesten, Ausztrián keresztül Németországba. A három folyó (Duna, Inn, Ilz) találkozásánál fekvő különös hangulatú Passau óvárosába érkezve az ikonikus Dómnál kezdjük városnéző sétánkat, melynek orgonája az egyik legnagyobb a világon! Itt nyugszik a niedernburgi kolostorban Gizella királynő, államalapító Szent István királyunk felesége. Városnéző sétánkat követően szabadidő a Passau óvárosában majd folytatjuk utunkat bajorországi szálláshelyünkre, ahol 4 kellemes éjszakát töltünk. 

2. nap: Nymphenburg és Linderhof romantikus kastélya-Ettal-Oberammergau (390 km)

Reggelit követően mesebeli nap vár ránk, ahol minden a csillogásról, a fényekről szól! A München külvárosában található barokk stílusú Nymphenburg kastélynál kezdünk. Itt született a kastély építéseiről elhíresült és őrültnek is tartott „kastélykirály”, a „tündérkirály” II. Lajos. A kastély nyári rezidenciaként tett szolgálatot, ahol az egyes termeit delfti csempék burkolják. A látogatók körében legnépszerűbb a Szépségek Csarnoka, ahol a király szeretőinek portréi, nemes hölgyek, városi nők és táncosok arcképei kaptak helyet. Megtekintjük porcelán múzeumát is melyet követően kitekintünk a hatalmas parkjára, melyben több tó és azokat összekötő csatornarendszer, pavilon, házikó, szökőkút található. A napot Linderhofban folytatjuk, ahol II. Lajos egyik mesekastélyát csodálhatjuk meg. Sokak szerint ez a legszebb, mert ez az egyetlen, amit sikerült befejeznie. Termeiben az arany díszítést az egekbe emelte, egy milliméter sem maradt nélküle. A kastély hálószobája annyira tele van arany dekorációkkal, hogy az ágyat szinte meg sem találni. A palota területén áll még egy Marokkói Ház és egy Mór Pavilon is, csakhogy a francia stílus ne érezze magát egyedül. Parkjában a Vénusz-barlang Wagner Tanhauserének jelenetét idézi. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka. A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor templomának megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Megpihenünk egy kicsit majd szálláshelyünkre érkezünk vissza.

3. nap: Starnberger See és az Ammer See | Andechs kolostora és Augsburg az óév utolsó napján | München és a bajor varázslat szilveszterkor (220 km)  

Az óév utolsó napján fenséges tavak, kolostor, zarándoktemplom és a történelem fonja át kirándulásunkat. Elsőként a Münchentől délre elterülő Starnberger See festői panorámájában gyönyörködünk (Sissi gyermekkorának kedvelt helyszíne is itt található, a közeli Possenhofen kastély) majd a szomszédos Ammer See látványával vetjük össze, melyik tetszett nekünk a legjobban! Reményeink szerint napsütésben egy kellemes teraszon gyönyörködünk a tó látványában egy csésze kávé és egy szelet sütemény társaságában. A közeli Andechs bencés rendi kolostorhoz igyekszünk, mely a 11–12. század óta zarándokhely. A barokkizált gótikus templom ereklyekápolnájában sok becses kincs mellett szentföldi relikviákat is őriznek. Európa számos jeles egyházi és világi méltóságát találjuk itt. A templomban fejet hajthatunk Carl Orff nyughelyénél is. Andechsben született a Bánk bán történetből ismert Gertrúd is, Árpád-házi Szent Erzsébet anyja. A bencés rendi szerzetesek által üzemeltetett Bajorország egyik legnagyobb sörfőzdéjének nedűjét is megkóstolhatjuk. Ízekkel felvértezve a két folyó által határolt, Augustus római császár által alapított Augsburgban pihenőt tartunk. Városnézésünk so­rán ellátogatunk a városháza térre, ahol a városháza szép reneszánsz épü­letét csodáljuk meg, majd a Luther Márton számára menedékül szolgáló Szent Anna templomhoz. Sétálunk az alsóvá­rosban, megtekintjük a Fuggerek egykori bérházait. Szabadidő majd szálláshelyünkre igyekszünk Szállásunkra térünk vissza, ahol megpihenünk egy kicsit, felfrissülünk és belevetjük magunkat a bajor főváros szilveszter estéjébe! Fakultatív ajánlatunk: szilveszteri vacsora: a szállodában, ahol finom ízekkel és jóhangulatban élvezzük egymás társaságát! 

4. nap: Séta München óvárosában | wellness SPA pihenés a Therme Erding    

Az újév első reggelijét kényelmesen elfogyasztjuk és igény szerint választhatunk, mihez is lenne kedvünk! Délelőtt töltse az újév első napját kényeztetéssel, pihenjen a Bajor Alpok egyik színvonalas termálfürdőjében, a Therme Erding fürdőkomplexumban, majd délután sétáljunk együtt München belvárosában. Fakultatív ajánlatunk: Therme Erding fürdőkomplexum gyógyfürdője Bajorország egyik legismertebb és legszebb gyógyfürdője, ahol mi is rápihenünk a következő esztendőre. A kalcium-szelén-jódos fürdőben mintha a Holt-tengerben ülnénk, vagy élvezhetjük a gyógyfürdőket akár a 42 °C-os kénes medencékben, melyek nemcsak a bőrproblémákon segít, hanem reumás panaszok és ízületi betegségek esetén is segítségünkre lesz. A kora délutáni órákban sétára indulunk a bajor fővárosban, Münchenben, gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a bajor varázslattal. Sétánkat a bajor főváros főterén, a Marienplatzon kezdjük, ahol a 12. századtól kezdve a piacokat és a lovagi tornákat tartották, mely ma is München a legfontosabb tere. A híres karácsonyi vásárnak helyet adó tér északi oldalát elfoglaló díszes, neogótikus városháza, a Neues Rathaus München egyik leghíresebb épülete. A sörrajongóknak kihagyhatatlan zarándokhely a Hofbräuhaus, mely a világ leghíresebb sörcsarnoka. 1589-es alapításától a Bajor Hercegség, majd Választófejedelemség uradalmi sörfőzdéjeként működött (az újév első napján valószínű, csak kívülről tudunk megtekinteni). Megtekintjük a Frauenkirche müncheni katedrálist, ami igazán szokatlan látvány két hagymakupolájával. Szabadidőnkben sétálunk a meghitt város hangulatos utcáin!

5. nap: Chimsee és a Herreninsel. Prien – Budapest – Szeged (720 km)

Megreggelizünk, majd Prienbe indulunk a Chiemsee-hez. Fakultatív ajánlatunk: Hajóra szállunk és a Herreninselhez ,”az urak szigetére” hajózunk. Meglátogatjuk II. Lajos bajor uralkodónak a sziget közepén álló híres Herrenchiemsee kastélyát, melynek építésekor a Versailles-i kastélyt használtak modellként (belépő). Ellátogatunk a „hölgyek szigetére” is. Ez a legbajosabb sziget, nevet az itt épített kolostorról kapta. Visszahajózunk Prienbe, majd a kora délutáni órákban Ausztrián keresztül hazafele indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az éjszakai órákban, majd továbbutazás Szegedre.

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Amennyiben szeretné a 2,8%-os útlemondási biztosítást igénybe venni az összes tételre. (kivéve BBP)

1
Therme Erding belépő költség

22 EUR/fő-től (Legyen szíves előre jelezni!)

1
Hajózás a Chiemsee-n

22 EUR (Legyen szíves előre jelezni!)

1
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2024.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

29500
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten (2023.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten (2024.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16500
Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12. 29.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!

Részvételi díj: 156.500 Ft / 429 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 12.000 Ft / 33 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 65.000 Ft / 151 EUR
3x vacsora felár: 43.500 Ft / 120 EUR
Szilveszteri vacsora: 29.000 Ft / 80 EUR


Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda *** 2 ágyas tus/wc-s szobában 
Ellátás: 4x reggeli 
Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft
Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 

Fakultatív programok (15 főtől)
Kérjük szíveskedjenek előre jelezni! 
Therme Erding belépőjegy: 27-48 EUR/fő-től
Hajózás a Chiemsee-n 22 EUR
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 35 EUR 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Létszámfelár 24-34 fő között: 12.000 Ft / 33 EUR
 
Minimális létszám: 35 fő 
Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya (pálya) - Győr - Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok