Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Felfedezőúton Kubában a tavaszi szünetben pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén

Kuba, Körutazás Kubában, Körutazás Kubában
  • Szálláskategória: Hotel ****+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás
csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


Garantált indulás! Utolsó helyek! 

25 000 Ft/fő kedvezmény március 22-ig

A program foglalható más időpontban is, kérje ajánlatunkat!



Ismerje meg az igazi Kubát, a hangulatos koloniális városok, csodás természeti kincsek, fehérhomokos tengerpartok, a salsa, a rum és a világ legjobb szivarjainak otthonát!


Dátum 2024. március 29-április 11.
Időtartam 14 nap/11 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 15 óra
Elhelyezés 4 csillagos szállodákban
Ellátás 4 éj teljes ellátás, 7 éj all inclusive ellátás
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

 

Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén a tavaszi szünetben ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Isztambul

Elutazás kora délután Budapestről Isztambulba. A hosszú átszállási időt egy rövid városnézéssel és vacsorával töltjük Isztambulban, majd éjszaka visszautazunk a repülőtérre.

 

2. nap: Havanna

A hajnali órákban elutazás Havannába, a kubai fővárosba reggel érkezünk. Délelőtt a világhírű író, Hemingway volt rezidenciáját látogatjuk meg, a Finca Vigia-t. Cojimar halászfaluban megnézzük Heminway szobrát a róla elnevezett téren és megebédelünk. Ebéd után bejelentkezés a havannai szállodába. Szállás és vacsora Havannában (3 éj).

 

3. nap: Havanna

Délelőtt a kubai főváros felfedezésére indulunk. Séta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi óvárosban: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja. Ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd folytatjuk a városnézést: Ambos Mundos szálloda, Kapitólium, Forradalom tér, látogatás a rum múzeumban, ahol megismerhetik a rumkészítés folyamatát és meg is kóstolhatják Kuba nemzeti italát. Vacsora a szállodában.

Fakultatív program lehetőség:

Este a híres Tropicana mulatóban, ahol még Sinatra is megfordult. Élvezze az igazi kubai táncos, zenés műsort rumfogyasztással, transzferrel. Jelentkezni idegenvezetőnknél lehet a helyszínen. (kb. 110 €/fő).
Kocsikázzon Havanna utcáin amerikai kabrió autóval (kb. 1 óra, 20 €/fő). Jelentkezés idegenvezetőnknél a helyszínen lehetséges.
 

4. nap: Vinales

Egész napos kirándulás Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik. Látogatás egy helyi dohányfeldolgozó üzemben, megfigyelhetjük, hogyan készül a híres kubai szivar. Továbbutazunk a festői szépségű Vinales völgybe, a kilátóból elénk tárul a gyönyörű táj a különleges, boglya alakú hegyekkel. Megtekintjük a monumentális Mural de la Prehistoria falfestményt, majd megebédelünk egy helyi organikus farmon, mielőtt ellátogatnánk az Indián barlangba, ahol csónakázunk is egyet. Délután visszautazás Havannába, vacsora a szállodában.

 

5. nap: Guama, Cienfuegos

Reggeli után elutazás Havannából Cienfuegos felé, útközben megállunk Guamában, a Montemar Nemzeti Park szívében. Látogatás a La Boca krokodilfarmon, hajózás a Tesoro lagúnán az indián faluig, ami egy Kolumbusz korabeli falu másolata. A következő megálló a Dél gyöngyszemének is nevezett Cienfuegos lesz. A francia gyarmatosítók által alapított városka gyönyörű öbölben épült, séta a tengerparti sétányon, majd a belvárosban, ahol a José Marti teret és a Tomas Terry színházat is láthatjuk kívülről. Szállás Trinidadban, vacsora a tengerparti szállodában (2 éj).

 

6. nap: Trinidad

A délelőttöt Trinidadban töltjük, ahol visszarepülünk a gyarmati korba, megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Romantikus múzeumot és a híres trinidadi koktél lelőhelyére, a Canchancara bárba is ellátogatunk, ahol meg is kóstoljuk a tipikus kubai italt.

Délután szabadprogram, fürdőzés a Karib-tengerben. Koloniális stílusú szállodánk közvetlenül a homokos tengerparton található.

 

7. nap: Trinidad, Sancti Spiritus

Reggeli után továbbutazás az Escambray hegységen keresztül, ellátogatunk a Cukormalmok völgyébe, útközben látjuk az Iznaga család hajdani birtokának tornyát.  Délután érkezés Sancti Spiritusba, Kuba egyik első településére. Ismerkedés a koloniális kisvárossal, majd transzfer Cayo Santa Maria szigetére. Szállás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással (5 éj).

 

8-11. nap: Cayo Santa Maria

Kikapcsolódás a sziget csodás fehérhomokos tengerpartjain.

 

Fakultatív programlehetőség:

Katamarán túra: ebéd, italfogyasztás, snorkeling és delfinsimogatás is a program része.

Jelentkezni, fizetni a helyszínen, idegenvezetőnknél lehetséges (kb.100-110 €/fő).

 

12. nap: visszautazás Havannába

Kijelentkezés a szállodából, visszautazás Havannába. Megállunk a Che Guevara mauzóleumnál és megebédelünk egy helyi étteremben a környéken. Szállás és vacsora Havannában (1 éj).

 

13-14. nap: hazautazás                                                                                              

Korai transzfer a havannai repülőtérre, hazautazás isztambuli átszállással, éjszaka a repülőn, érkezés Budapestre másnap a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

 

Fontos információ, nyílt szó Kubáról

Kuba európai szemmel egy nagyon különleges, egzotikus ország a Karib-térségben, ugyanakkor jellemzőek rá olyan helyi sajátosságok, melyek a turistákat kellemetlenül is érinthetik. Az egyetlen legális politikai párttal (Kubai Kommunista Párt) rendelkező szocialista berendezkedésű országban általános a szegénység, mely a COVID idején tartó lezárásnak köszönhetően jelenleg még erőteljesebb. Külföldi termékekhez szinte lehetetlen hozzájutni, a cégek államosítottak, így nincs a számunkra megszokott piaci verseny, ami sokszor sajnos a szolgáltatás rovására megy. A dolgozók nem feltétlenül motiváltak kellően a munkájuk elvárható elvégzésére. Ebből fakadhat az, hogy a barátságos helyiek esetleg zárkózottnak, szűkszavúnak tűnnek, esetleg problémák adódnak bizonyos szolgáltatások terén, melyet csak borravaló elvárásával enyhítenek. Előfordulhat áramszünet, vízhálózati problémák, jelenleg némely szállodában probléma a megfelelő mennyiségű étel biztosítása is. Fentiekben említett problémák miatt jelenleg az országban a hangulat sem a megszokott karibi, de egyre több turista érkezik az országba és figyelnek a vendégekre.

Mindemellett Kuba biztonságos, igazi turistaparadicsom, tárt karokkal várják a kultúrájukra és országukra kíváncsi látogatókat, így méltán népszerű és közkedvelt azon utazók körében, akik szemet tudnak hunyni az apróbb kellemetlenségek felett, és hagyják, hogy az ország természeti kincsei és kulturális örökségei elvarázsolják. Tapasztalt idegenvezetőnk tökéletesen átlátja a kultúráink és társadalmi berendezkedéseink közötti különbségeket, így hatékonyan áll az Önök rendelkezésére a teljes utazás alatt!

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2%)                                           999 900               2                      1 999 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              175 000             2                          350 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                    2 349 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 175 000 Ft/fő, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum (Kuba kártya) 13 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 25 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 160 000 Ft/fő
magasabb kategóriájú szálloda a Cayo Santa Maria tengerparti pihenés során 5 éjszakára, all inclusive ellátással:
Royalton Cayo Santa Maria Hotel***** (18+), junior suite:

165 000 Ft/fő kétágyas szobában

325 000 Ft/fő egyágyas szobában

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-03-29 - 2024-04-11 11 éj 2 ágyas szoba, előfoglalási akció! All inclusive light 974.900 Ft Ft/fő 03.22-ig érvényes ár
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok