Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Dörgicse - levendárium, romteplomok és Balatonfüred

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Leírás

 

Időpont: 2022. július 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

A Balaton-felvidék leghangulatosabb templomromjait Dörgicsén találjuk. Ráadásul mindjárt három Árpád-kori templom maradványa is tanúskodik a régmúlt időkről. A három településrész ma is jól elkülönül egymástól. A három romból Alsódörgicse temploma a leglátványosabb, elsősorban csodálatos fekvése és magas tornya teszi a legnépszerűbb célponttá. A felsődörgicsei rom építészetileg a legérdekesebb, míg a kisdörgicsei templomrom a legszerényebb és a legkisebb a három közül.

Program

 

Utunk első állomása a gyönyörű Levendárium. A helyi Levendula Major nem csak a levendula miatt érdekes. Az elbűvölő táj, a balatoni panoráma, a kellemes környezet, a hely kulturális értékei, a pompásan virágzó levendula mind elemik az itt eltöltött idő értékét. A Majorban szakszerű vezetésen veszünk részt, levendulával ízesített termékeket kóstolhatunk és természetes alapanyagokkal készített termékek közül válogathatunk.

A biogazdaságban termesztenek orvosi és hibrid levendulát, amelyből 100% tisztaságú, magas gyógyító tartalmú, bio minősítésű illóolajat és virágvizet készítenek évről- évre. Különleges formában ültetett és kortárs szobrokkal díszített bemutatókert nem csak madártávlatból megejtő látvány, hiszen több mint 30 különböző levendulafajta várja itt a kíváncsi látogatót. Szakvezető kíséretében végigjárjuk a kertet, majd egy kóstolón veszünk részt (Kóstoló: levendula szörp/ gyógynövénytea levendulás teasüteménnyel). Ára: 2000 Ft/fő (Gyermek: 0-6 év: INGYENES, 7-18 év: 1000 Ft) (2021-es ár) Program körülbelül egy óra plusz szabadidő. Aki szeretne levendulát szedni, maradhat még a program után, melynek ára 1.500,-Ft/tasak. (2021-es ár)

A többiekkel két Árpádkori templomromot fogunk megtekinteni egy séta keretében. Először a Felsődörgicsei majd a Boldogasszony templomromot nézzük meg. Sétánk után az egész csoport buszra száll, és innen már együtt folytatjuk utunkat a harmadik templomromhoz, a Kisdörgicsei templomromhoz.

Napunk utolsó állomása Balatonfüred. Két lehetőség közül lehet választani, a hátralévő időben szabadidőt biztosítunk vagy egy közös séta keretében megismerkedünk a város főbb látnivalóival. (Tagore sétány, Szívkórház, savanyúvízforrás, Kőszínház, Kerek templom, Jókai Villa, kikötő, Halász és Révész szobor)

Visszaindulás Budapestre 17 órakor. 

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.290,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok