Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Téli hangulat a Tisza tónál

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Leírás

 

Időpont: 2023. január 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, a Tisza kiskörei duzzasztásakor kialakított víztér a Tisza-tó. Magyarország második legnagyobb összefüggő tava nemcsak nyáron nyújt szép élményeket, hanem téli hangulata is feledhetetlen.

Program

Először Tiszafüredre látogatunk. Egy túrán veszünk részt, melynek során megismerkedünk a Tisza-tó téli világának csodájával, hangulatával. A Tisza-tó legnagyobb kikötőjéből induló Tiszavirág ártéri sétaút, a kalandos Pákász tanösvénnyel együtt kb. 4 km. Az ártéri erdő ilyenkor is bővelkedik látnivalóban, és egész más arcát mutatja, mint nyáron. A kellemes séta után Tiszafüredet, mint a több évszázados múltra visszatekintő fazekas központot ismerjük meg. Országos hírnevét a 19. században virág- és madárdíszes edényeivel alapozta meg. A településen ma is több fazekas dinasztia él és dolgozik. Egy ilyen műhelyben teszünk látogatást, ahol a bemutató korongozás mellett a legszebb munkáiban is gyönyörködhetünk. Két különleges gyűjtemény megtekintésével folytatjuk programunkat. Tiszaderzsen egy Bibliamúzeum, Tiszaszentimrén pedig egy Európában is egyedülálló, pecsétes egyházi téglákat felvonultató kiállítás.

Ezután Abádszalókra látogatunk, ahol egy különleges csokoládé manufaktúrával ismerkedhetünk. "Egy csepp Tisza-tó" márka név alatt - a sulyom terméséből készült sulyomvelővel, illetve sulyompárlattal ízesített kézműves csokoládék készülnek itt többek között. Belépő: kb. 5.500,- Ft/fő. Visszaérkezés Budapestre 18-19 óra körül.

 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok