Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Anatólia örök városai és a Fekete-tenger

Törökország, Körutazás Törökországban, Ankara
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Anatólia 10.000 éve

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren. Elrepülés isztambuli átszállással Ankarába. Megérkezés Törökország fővárosába. A belvárosba érve séta a Citadellára (törökül Ankara Kalesi). A frígek által épített fellegvárat többször is átépítették. A falak mai vonalai II. Michaél  császár idején alakultak ki, a tetőteraszokról ma is látható a majd 6 milliós metropolis majdnem minden kerülete. Séta az ókori római romokhoz, majd az óvárosba. Látogatás a Haci Bayram Nagymecsetben. 

Éj Ankarában

Áprilisban a tervezett szállás: New Park Hotel***** vagy hasonló

2. nap: Az Anatóliai Civilizációk Múzeuma kincsei; az Anitkabir

Reggelit követően látogatás az Anatólia Civilizációk Múzeumában, a világ egyik legjobb régészeti gyűjteményében. Közösen megnézzük a legfontosabb ókori asszír, hettita, fríg, urartui, görög, római kincseket , majd a későbbi idők kiállítási anyagait. Látogatás az Anitbakirban - Musztafa Kemal Atatürk  mauzóleumában. Átutazás a gigászi méretű Kocatepe Dzsámihoz, Ankara új ultramodern felhőkarcolóinak látképével. Felmegyünk a 125 m magas Atakule Tower torony tetejére. Rövid vásárlási lehetőség a torony aljában lévő bevásárlóközpontban.

Éj Ankarában

3. nap: Az UNESCO világörökségi Safranbolu; a Selyemút és a karavánok históriája

Reggeli után utazásunk megkezdése északra, Karabük tartomány irányába. Mai napunk fő látványossága Safranbolu, Törökország legépebben megmaradt, UNESCO világörökségi védelem alatt álló, oszmán stílusú karavánközpontka. A város több, mint 1.000 védett épülettel rendelkezik, valamint belső karavánszerájokkal, vásártérrel, 5 törökfürdővel, 8 közkúttal, 25 mecsettel. Nagymecsete a Ba?lar, vagyis pincehegy-negyede állítólag az ókori római idők óta működik. Az óvárosba érkezés előtt látogatás a Tokatli kanyon kilátóteraszán. A ,,Sáfránypolisz"-ba érve közös séta a Fémművesek Bazárjában, majd a Történeti Múzeumban. Bejelentkezés oszmán stílusú hotelünkbe. Egy tipikus ottomán ház közös megtekintése, majd sáfrány- vagy bármiféle más portéka vásárlási lehetősége, illetve szabadidő az óváros  utcáin. Este érdeklődés esetén nargile (shisa, vagyis vízipipa) kóstoló egy autentikus török teázóban.

Éj Safranboluban, oszmán stílusú hotelben

Áprilisban a tervezett szállás: Beyzade Konak Otel vagy hasonló

4. nap: Amasra - ,,Amastris metropolisz" és a Fekete-tenger

Reggeli után utazás a Fekete-tenger  partvidékére, s annak talán legszebb kikötővárosába, Amasrába.  A várost Homérosz is ,,megénekelte" az Iliászban. Trajanus császár idején már ,,metropolisz"-ként tartották nyilván, kincseinek megszerzéséért indították a Rusz I. expedícióját Bizánc ellen.  A városba érve séta a két megerősített szigetre, a híres Boztepe hídon át. Látogatás az Amasra Múzeumban, majd séta a bizánci és genovai falak között. Szabadidő a város strandján. Várhatóan koraesti visszautazás Safranboluba.

Éj Safranboluban, oszmán stílusú hotelben 

5. nap: Visszautazás Magyarország

Kijelentkezés után utazás az ankarai nemzetközi reptérre. Elrepülés isztambuli átszállással , hazaérkezés a Liszt Ferenc reptérre.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Safranbolu

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Miért éppen

Anatóliában ,,megszokott" élmény sok ezer éves városok utcáin járni. Bronzkori, ókori ásatások kincseit látni, amikhez képest az antik perzsa vagy görög emlékek szinte kortárs daraboknak számítanak.

Az Ankarához legközelebbi Fekete-tengeri partvidék se más: legszebb kikötővárosát, Amasrát már Homérosz is megénekelte az Iliászban. Rövidke, 5 napos tartózkodásunk alatt évezredek emlékeit tekinthetjük meg ,ugyanakkor ráláthatunk a 21. századi ultramodern metropolisz üvegtornyaira, luxus-negyedeire is.

Programunk gyakorlati időutazás is egyben: 2 éjszakára ,,kiköltözünk" az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Safranbolu oszmán óvárosába. Kis-Ázsia legépebben megmaradt karavánút központjában élvezhetjük a Pax Ottomanica itt maradt hangulatát, szokásait.    

 

 

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalókat
    kb.: 6 EUR/ fő/ nap
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    75 000 Ft
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air Nívó:
    730 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel 
    (melynek értéke:
    kb. 120 000 - 135 000 Ft)
  • a szállást  kétágyas szobákban
  • a félpanziós ellátást:
    reggeli és vacsora (3 alkalommal plusz ebéddel) italok nélkül
  • a megadott programokat
  • a belépőket
  • a helyszíni közlekedést autóbusszal
  • a magyar nyelvű idegenvezetést
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-17 - 2024-08-21 4 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba leírás szerint 425.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok