Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

TÖRÖKORSZÁG - KAPPADÓKIA CSODÁI ****

Törökország, Isztambul, Isztambul
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Ankara - Göreme - Uchisar - Kaymakli - Antalya

Törökország minden szempontból nagyszerű ország. Már önmagában mérete sem csekély, nem beszélve ebbe a hatalmas területbe zsúfolt látnivalókról, melyek gazdagságátegyrészről az eposzi múlt emlékeinek, más részről a bőkezű természet tengertől tengerig, hegyektől nagyvárosokig terjedő szépséges adományainak köszönheti. A mesebeli báj, a tradicionális gasztronómia és a rendhagyó tájak mennyei szépsége teszi Kappadókiát a világ minden tájáról érkező utazók kedvencévé. Az egykori Római Birodalom egyik tartománya, Kappadókia valóban hihetetlen hely, melynek látképe völgyekkel átszőtt és drámai sziklaalakzatokkal tarkított. A lenyűgöző földalatti városoktól a lélegzetelállító kilátásig ez a város olyan felejthetetlen élményt nyújt, amelyre biztosan emlékezni fogunk.

1. nap: Ankara

Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Ankarába. Érkezést követően transzfer a szállodába, szabad program. Vacsora és szállás Ankarában.

2. nap: Ankara - Göreme

Reggeli után gyalogos városnézés Ankara belvárosában, majd látogatás az Anatóliai Civilizációk Múzeumában. A múzeum Kis-Ázsia történetének világhírűvé vált, különlegesen gazdag régészeti gyűjteménye az őskortól a bizánci korszakig. Délutáni órákban látogatás az Ihlara-völgyben, amelynek kb. 100 méteres mélységét a Melendiz-folyó vájta ki több ezer évvel ezelőtt a vulkáni kőzetbe. A IV. századtól kezdődően remeték, majd keresztények lakták a völgyet, akik az őket üldöző rómaiak elől menekültek ide. Az ösvényeken sétálva számos barlanglakásba és színes freskókkal díszített templomba lehet bepillantani. Vacsora és szállás Ürgüpben.

3. nap: Göreme - Zelve - Uchisar

Hajnalban fakultatív programlehetőség: hőlégballon túra Kappadókiában. A kora hajnali órákban transzfer a kiindulási helyhez, mely az időjárási és a szélviszonyok függvényében változhat. Rövid eligazítás után 60 perces hőlégballonos sétarepülés, majd landolás után transzfer a szállodába.

Reggeli után a mesés Kappadókia felfedezése. A különböző keménységű vulkáni tufából a szél és a víz eróziója különleges formavilágú tájat hozott létre, amelyet 1985-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A nap során látogatás a göremei szabadtéri múzeumban, a Szerelem-völgyben, az uchisari erődben, majd séta a Zelve-völgyben. Fakultatív program: zenés török est. Vacsora és szállás Ürgüpben.

4. nap: Avanos - Kaymakli - Konya

Reggeli után utazás Avanosba. A városban élő fazekasok évszázadok óta a helyben található vörös agyagból készítik csodaszép és hasznos kerámiaedényeiket. Látogatás egy helyi műhelyben. Délután Kaymakli, a föld alatti város megtekintése. A mélyben kialakított több szintű barlangrendszerben akár 3500 ember is élhetett. Vacsora és szállás Konyában.

5. nap: Konya - Antalya

Reggeli után látogatás a Mevlana Múzeumban, majd városnézés Konya belvárosában. Utazás Antalyába a Taurus hegységen keresztül. Vacsora és szállás Antalyában.

6. nap: Aspendos - Perga

Aspendosban, Anatólia szinte tökéletesen megmaradt ókori-római színházának megtekintése. Monumentális nézőterén egyszerre mintegy 15.000 ember is kiválóan hallhatja a színpadi előadást. Ezt követően Perga felfedezése, mely egykoron nemcsak politikai és kereskedelmi, hanem vallási és kulturális központ is volt. Délután látogatás a 18 méter magas Kursunlu vízeséshez, melyet csodálatos környezet vesz körül. Vacsora és szállás Antalyában.

7. nap: Antalya

Egész napos szabadprogram, pihenéssel. Fakultatív programlehetőség: Antalya városlátogatás.

8. nap: Antalya - Budapest

Reggeli után szabadidő, majd kora délután transzfer a repülőtérre. Visszautazás átszállással Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Ankara és Antalya - Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

  • illetékek

  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • félpanziós ellátás

  • a leírás szerinti programok belépőkkel

  • magyar idegenvezető

  • audioguide használata



 

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • borravalók

  • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
    - Török est vacsorával
    - Antalya városnézés

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-18 - 2024-10-25 7 éj Kétágyas szoba Félpanzió 639.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok