Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Erdélyi szeretet szilveszterkor 2023

Románia, Székelyföld, Székelyudvarhely
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Kelet-európai program, Közönségkedvenc, Szilveszteri program, Szomszédolás, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged–Budapest–Ártánd–Korond–Farkaslaka-Székelyszentlélek-Székelyudvarhely-Csíkszereda (650 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Továbbutazva a Maros völgyén és a Király-hágón keresztül Szovátára érkezünk, ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Délutánra érkezünk Székelyszentlélekre, egy igazi székely településre, ahol gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol rövid sétát teszünk a Szoborpark körül a Főtéren. Folytatjuk utunkat a Nagy- és a Kissomlyó-hegy lábánál fekvő Csíkszeredára, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Vacsorát követően kedvünkre sétálhatunk a városban.

2. nap: SPA pihenés, majd „Tiltott” Csiki Sörgyár látogatás: sör cipóban sült csülökkel | Tusnádfürdő borvize és fenyvesei – Csíkszereda és Makovetz Imre (60 km)

Reggelit követően egyénileg élvezheti a szálloda wellness szolgáltatásait. Kedvére lazulhat el a medencékben, kényeztetheti magát a szaunában vagy a gőzfürdőben. Fakultatív ajánlatunk: a „tiltott” Csiki Sörgyárban érkezünk kései ebédre, ahol a kétórás organikusan gazdag programunk során korlátlan sörfogyasztás mellett cipóban sült csülök lakoma vár ránk! A Csomád-hegység lábánál elterülő Tusnádfürdőre érkezünk, ahol sétánk során megkóstoljuk a messze földön híres borvizet és megtekintjük borvíz múzeumát. Hangulatos délutánunkat követően a hagyományos csíki falvakon és a Hargitai fenyveserdők aljában a késő délutáni órákban lelki feltöltődésre érkezünk Csíkszeredára misére a Makovetz Imre által tervezett Angyalkás római-katolikus templomba, melynek üveg tetején angyalok tekintenek reánk (mise lehetősége a templomban). A közeli szállodánkba gyalogosan érkezünk vacsoraidőre. Esti programlehetőség a Csiki Játékszín újévi vidám-zenés óév búcsúztató műsorának megtekintése. (Amennyiben részt kíván venni a műsoron kérjük részvételi szándékát előre jelezze.)

3. nap: Csíkszereda és Csíksomlyó. Az 1000 éves határ és a Gyimes. Szilveszteri mulatság (110 km)

Reggelit követően városnézésre indulunk Csíkszeredán. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat (kívülről) és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Fakultatív ajánlatunk: az 1000 éves határnál felejthetetlen pisztráng-ebéd vár bennünket. Kora délután megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Visszatérve szálláshelyünkre készülődünk az esti szilveszteri mulatságra, majd jókedvűen búcsúztatjuk az Óévet!

4. nap: Mádéfalva és Csíkrákos | Szánnal a Hargitai fenyves erdők aljába (20 km)

Reggel még pihenünk…kipihenjük a mulatozás fáradalmait… A késői reggelit követően elsőként a Mádéfalvi emlékoszlopot ejtjük útba, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete.Autóbusszal Csíkrákosra érkezünk, ahol fánkkal, forralt borral, forró gyógyteával várnak bennünket, majd meleg pokrócokkal bélelt szánokra szállunk és elindulunk a Hargita felé. Élvezzük a téli táj szépségét, varázsát, melyet a csiki medencére való rálátás tesz teljessé. (Amennyiben a hó mennyisége nem teszi lehetővé a szánozást, a programot lovas szekerekkel bonyolítják le.) Délutánra érkezünk vissza a tábortűz melegébe, a ropogó tűz mellett melegedhetünk, majd ezt követően hagyományokkal teli igazi székely eszem-iszom fogad bennünket. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Csíkszereda – Agyagfalva – Segesvár – Gyulafehérvár –Szeged – Budapest (650 km)

Reggeli után hazafelé indulunk a Hargitán át, Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyházán keresztül érkezünk Segesvárra, melynek belvárosa világörökség részekén vár ránk! Sétálunk Petőfi Sándor nyomdokán, melynek során megtekintjük a költő szobrát is. Láthatjuk Apor Vilmos vértanú püspök szülőházát, majd rövid szabadidő a várdombon ívelő sétálóutcán. A városból gyönyörű kilátás a Küküllő-folyó völgyébe mely pillanattal búcsúzunk. Utunk hazafelé szász városokon keresztül Gyulafehérvárra vezet, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül és a Maros völgyén Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


 


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Amennyiben szeretné a 2,8%-os útlemondási biztosítást igénybe venni az összes tételre. (kivéve BBP)

1
1000 éves határnál pisztrángozás
5500
Újévkor a Hargitán át ebéddel
21500
SPA használat a szállodában

12 EUR /3 óra

1
Csiki sörgyár látogatás ebéddel

27 EUR 

9500
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2024.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

29500
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2023.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten (2024.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten (2023.12.28.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten (2024.01.02.)

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12.29.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 175.500 Ft / 481 EUR
1 ágyas felár: 49.500 Ft / 136 EUR
Szilveszteri vacsora (kötelező): 39.800 Ft / 110 EUR


Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban 
Ellátás: 4 reggeli, 3 vacsora 


Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft 
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.

Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 
Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni! 
1000 éves határnál pisztrángozás: 5.500 Ft / 16 EUR
Újévkor a Hargitán át szánnal, ebéddel: 21.500 Ft / 59 EUR
SPA használat a szállodában: 12 EUR/3 óra
Csiki sörgyár látogatás ebéddel 9500 Ft/ 27 EUR
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 40 EUR 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 13.500 Ft/fő / 37 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged – Kecskemét – Budapest útvonalon. Az oda- és visszautazás útvonala eltérő! Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggelit és 3x vacsorát

- alap program szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- szilveszteri vacsorát

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-12-29 - 2024-01-02 4 éj 2 ágyas szoba Reggeli 175.500 Ft Ft/fő BETELT - GARANTÁLT INDULÁS
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok