Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

A Bécsi-erdőtől az Osztrák Dunakanyarig I.

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Niederösterreich tartomány (magyarul Alsó-Ausztria) történelmi és kulturális emlékekben a leggazdagabb része Ausztriának, hiszen a középkor óta itt van az ország központja. Valaha a Habsburgok innen kormányozták hatalmas birodalmukat. Bécs környékén egy egész sor látványos kastély, vár, kolostor található, ezek jó része a Wienerwald (magyarul Bécsi-erdő) nevű hegységben vagy annak lábainál fekszik.
Bécstől nyugatra a Wachau (az Osztrák Dunakanyar) talán a legszebb tája Ausztriának, ha az alpesi vidékeket nem számítjuk. Hangulatos falvak, kisvárosok, szőlőskertek szegélyezik a Dunát, a hegytetőkön pedig romantikus várromok láthatóak.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

3 éjszaka Bécs környékén kétágyas, fürdőszobás szobákban, egy 4 csillagos szállodában, melynek színvonala az irodánk szerint inkább 3 csillagosnak felel meg.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív vacsora.

 

1. nap: Laxenburg, Mödling, Liechtenstein vára, Heiligenkreuz, Mayerling
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Laxenburg útvonalon. A Laxenburgi császári kastély parkja manapság a bécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye. A parkban lévő tó egyik szigetén, idillikus környezetben található egy „mesekastély”, a középkori várkastélyokra emlékeztető Franzensburg. A rendkívül gazdag berendezést az 1800-as évek elején az Osztrák Császárság területén található kolostorokból, kastélyokból gyűjtötték össze, mint például a Magyar Koronázási Terem Egerből származó mennyezetét. Látogatás a Franzensburgban, majd utazás a Bécsi-erdő lábainál fekvő Mödlingbe. Közös séta a hangulatos óvárosban, melynek két gyöngyszeme a szép reneszánsz városháza és a gótikus Szt. Othmar-templom.
A szabad programot követően fotószünet Liechtenstein impozáns váránál (ez volt valaha a híres Liechtenstein hercegek ősi fészke), utána továbbutazás a Bécsi-erdő szívében fekvő Heiligenkreuz faluba. Itt található Ausztria legrégibb és legjelentősebb ciszterci kolostora. A középkorból kiváló állapotban fennmaradt épületegyüttes a közép-európai gótika egyik legértékesebb műemléke. A vezetés során nem csak a kolostor különböző termeit csodálhatjuk meg, hanem sok érdekességet is megtudhatunk a szerzetesek évszázadokkal ezelőtti aszkéta életmódjáról. Ezután a szomszédos Mayerlingbe utazunk, ahol egy vadászházban 1889-ben Ferenc József császár és Sisi egyetlen fiúgyermeke, Rudolf trónörökös öngyilkosságot követett el a szeretőjével együtt. A XIX. század egyik legrejtélyesebb eseményének helyszínét a császár átépíttette egy karmelita kolostorrá, a templom főoltára pont ott van, ahol a 2 holttestet megtalálták. A templom és a mellette lévő emlékkiállítás megtekintése után utazás a Bécs környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Klosterneuburg, Kreuzenstein vára, Bécs
Klosterneuburgi sétával kezdjük a napot. Ez a kisváros valaha az osztrák hercegek székhelye volt. A séta után megnézzük az európai hírű ágostonrendi kolostort, melynek legértékesebb kincse a Verduni oltár (sok művészettörténész szerint ez a középkor legnagyszerűbb zománcmunkája).
Klosterneuburggal majdnem szemben, a Duna túloldalán emelkedik a pazar fekvésű Kreuzenstein vára. Egy középkori várrom helyén a XIX. század végén, a XX. század elején építtette fel Hans von Wilczek gróf az „eszményi várat”, ráadásul rengeteg értékes középkori használati tárgyat, bútorokat, fegyvereket, festményeket, szobrokat, iparművészeti tárgyakat gyűjtött össze a termek berendezésére. Így tényleg az a látogató érzése, hogy egy tipikus középkori várba érkezett.
Délután ismerkedés Béccsel, az osztrák fővárossal, az autóbuszból, közben pihenő az egészen különleges Hundertwasser-háznál. Ezt követően közös séta a belvárosban, látogatás a híres Szent István-székesegyházban. A séta után marad szabadidő is vásárolgatásra, egyéni barangolásra a belvárosban.

3. nap: Wachau (Aggstein, Melk, sétahajózás, Dürnstein)
Egész napos kirándulás az Osztrák Dunakanyarba, a Wachauba. Ausztria keleti felének talán legelbűvölőbb vidéke ez. Látogatást teszünk a lenyűgöző fekvésű Aggstein várában, ahonnan páratlanul szép panoráma nyílik a „wachaui” tájra. A nap egyik csúcspontját a Melki apátság, az osztrák barokk mesterművének megtekintése jelenti. A Duna feletti dombra épült hatalmas épületegyüttes dísztermei és maga az apátsági templom az egyetemes barokk művészet csúcspontját képviselik. Ezt követően lehetőség lesz sétahajózásra is, hiszen a vidék szépsége elsősorban hajóról élvezhető. A nap zárásaként a Wachau leglátogatottabb kisvárosába, a pazar fekvésű Dürnsteinba utazunk, ahol egy közös sétát teszünk. A városka feletti várban raboskodott valaha az angol király, Oroszlánszívű Richárd.

4. nap: Baden, Bécs, Schönbrunn
Először egy sétát teszünk Badenben. A Bécs melletti híres üdülőhely hangulatos óvárosa és szép parkjai méltó kezdetét adják e napnak.
Ezután Bécsbe utazunk, ahol lehetőség további nevezetességek felkeresésére, a Hofburg világhírű kincstárának vagy a Császári lakosztályoknak, esetleg valamely más múzeumnak a megtekintésére. Délután a Habsburgok egykori rezidenciájába, a Bécs egyik külvárosában található Schönbrunni kastélyba látogatunk. A pompás belső termek bejárása közben sok magyar vonatkozású emlékkel is találkozhatunk. A kastély barokk parkja az osztrák kertművészet egyik legszebb példája.
Késő délután hazautazás a Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2024. ápr. 28 - máj. 1.  103.900 Ft  
2024. okt. 20-23.  103.900 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  21.900 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 26.900 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap 

 

Autóbusz felszállási lehetőségek
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, ORLEN (korábban MOL) benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-04-28 - 2024-05-01 3 éj 2 ágyas szoba, Budapestről Reggeli 103.900 Ft Ft/fő
2024-10-20 - 2024-10-23 3 éj 2 ágyas szoba, Budapestről Reggeli 103.900 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok