Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Abádszalók és a csodás Tisza-tavi Ökocentrum

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Leírás

Időpont: 2023. július 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Program
Magyarország második legnagyobb összefüggő víztere a Tisza-tó, melyet az 1970-es évek elején hoztak létre. A Tisza-tó és környéke számos madárfajnak nyújt kedvező fészkelési lehetőséget. A holtágak, kubikgödrök, mocsarak a kétéltűek és a hüllők számára is megfelelő élőhelyet jelentenek.

Első megállónk Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum. A Látogatóközpont fő attrakciója egy 726 ezer literes akvárium. Az összesen négyszintes épület pinceszintjében létesülő édesvízi akvárium hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeit mutatja be. Több mint 50-féle hazai hal mellett, közel 14 kétéltű- és 13 hüllőfaj garantálja a bőséges látnivalót. Az akváriumba vizákat is telepítettek, ami a Kárpát-medence egyik jellemző nagytestű halfaja; ezek fogságban akár 250-300 kilogrammosra is megnőnek és legalább olyan lenyűgöző látványt nyújtanak, mint a cápák.

Állandó kiállítások is helyet kapnak: a makro világ elnevezést viselő tárlat a látogatókat mikroszkóp, LCD TV, üvegpadló segítségével az apró vízi lények világába kalauzolja. A másik állandó kiállítás a „Földön, vízen, levegőben” címmel kerül bemutatásra. Egy 80 m2-es Tisza-tó terepasztal „madártávlatból” ismerteti meg velünk hazánk 2. legnagyobb tavát. Erről a szintről az üvegjárdának köszönhetően felülről is beleshetnek a vendégek az akvárium életébe. A földszint üvegfalán keresztül pedig az épület körül létrehozott mesterséges tó életét kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, a kormoránokat, jégmadarakat, rózsás gödényeket. A szabad területeken is számtalan lehetőség nyílik, állatokkal ismerkedni, vagy akár a Tájházat meglátogatni. Itteni élményeinket 3D-s vetítés is gazdagítja.

A látogatás végén, vízi úton – csónakba szállva – ismerkedünk meg a Tisza-tó világával, a nádasaiban élő madarakkal.

Délután Abádszalókra látogatunk. Abádszalókon, a 14 km-es Attila-öböl partján épült ki a Tisza-tó legnagyobb strandja, ahol fürdési lehetőség lesz. Az Abádszalókra érkező fürdőzni vágyókat egy jól felszerelt, kiépített strand várja. A Tisza-tó strand kiváló tisztaságú, kellemes, gyorsan melegedő vize és homokos partja teszi azt a családok egyik kedvenc fürdőhelyévé. A strandon két óriáscsúszda működik, értékmegőrző is igénybe vehető. A mozgalmas strand-élmények kedvelőit jetski, banán, vízi bicikli, bob várja. A Tisza-tó strand közel 500 méteres partszakaszán árnyékos és napozásra alkalmas, füves területek is vannak. Abádszalók strandjának területén több büfé, széles kínálattal várja vendégeit. Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Ökocentrum belépő: kb.: 5,000,- Ft/fő,

Strand belépő: 1.300,- Ft/fő, Diák / Nyugdíjas 1.000,- Ft/fő, 70 felett ingyenes.

A belépő árak tájékoztató jellegűek, változhatnak!

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.690,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok