Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Családi sítúrák - Síutak - szállások síeléshez
Családi sítúrák - Síutak - szállások síeléshez

FAKULTATÍV magyar nyelvű SÍOKTATÁS vagy SNOWBOARDOKTATÁS

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Afrodité varázslatos szigete - csillagtúra Cipruson (Repülő)

Ciprus, Körutazás Cipruson, Körutazás Cipruson
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Ciprus

Info:

[r] repülővel, Wizz Air közvetlen járatokkal
(fedélzeti ellátás nélkül)

Napa Mermaid Hotel&Suites 4*-os szállodában, kétágyas szobákban 

reggeli

1. Ciprus, a három kontinens metszéspontjában fekvő sziget olyan, mint egy hatalmas szabadtéri múzeum, ahol a történelem letűnt korszakainak nagy hódítói és uralkodói nyomot hagytak az utókor számára.

2. Legyen szó arról, milyen volt az élet egykor, a civilizáció hajnalán, a római kori villák csodálatos padlómozaikjai, vagy akár a lenyűgöző földalatti királysírok sok mindent elárulnak. Megtalálhatók itt a bizánci művészet festett templomai, melyek közül tízet az UNESCO is felvett a Világörökségek listájára, és páratlan régészeti gyűjtemények, melyek a sziget történelméről mesélnek.

3. Természetesen a számtalan látnivaló mellett a sziget a pihenni vágyók igényeit is kielégíti, akár csöndes magányos kis öblöt, akár élettel teli üdülőhelyet, homokos strandot vagy sziklás partot keresnek.  

4. Csoportos programunk során megismerkedünk a sziget legszebb látnivalóival, Afrodité legendájával, a Troodos-hegység kis hegyi falvaival és kolostoraival, hajókázunk a türkizkék tengeren és nem utolsó sorban élvezzük a napsütést és a tenger hűsítő vizét Ayia Napa csodálatos tengerpartján.

Helyi, magyar idegenvezetővel garantált indulás

Minimum 15 fő esetén magyar csoportkísérő idegenvezető utazik a csoporttal Budapestről

UNESCO Világörökségi helyszínek

Igény esetén felár ellenében másik 4*-os vagy 5*-os hotel is kérhető!

Június 1-től a beutazásra vonatkozó koronavírus járvánnyal összefüggő korlátozásokat feloldották, teszt és oltás nélkül utazható. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Budapest - Larnaka - Ayia Napa

Elutazás Budapestről a menetrend szerint Larnakába. Érkezés után transzfer a szállodába Ayia Napába, délután szabadidő.

Szállás: Napa Mermaid Hotel&Suites 4* 

[[galeria]]3532[[/galeria]]

2 -3. nap: Ayia Napa

Reggeli a szállodában. Szabadidő a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (helyi idegenvezetővel egyeztetve),

4. nap: Ayia Napa

Reggeli a szállodában. A mai nap a pihenésről szól. Délelőtt egy kellemes hajókirándulás során láthatjuk a sziget partvonala mentén található különleges sziklaformációkat, barlangokat és Famagusta szellemvárosát, majd egy könnyű ebéd után visszatérünk szállodánkba. (A hajókirándulás időjárásfüggő!) Délután szabadidő a tengerparton.

5. nap: Ayia Napa

Reggeli a szállodában. Szabadidő a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (helyi idegenvezetővel egyeztetve),

6. nap: Kourion - Páfosz

Reggeli a szállodában, majd először az ókori Curium (Kourion) városállamból fennmaradt görög-római színház és fürdő romjainak megtekintésére indulunk, mely Ciprus egyik legnagyobb kiterjedésű régészeti emléke. A helyreállított színházban a mai napig rendszeresen tartanak előadásokat és koncerteket is. Ezután az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Páfoszba látogatunk, ahol a római padlómozaikjairól híres Dionyssos-házat és Theseus-házat nézzük meg, majd látogatás a sziklába vájt, különleges történelmi jelentőséggel bíró királysírokhoz, melyek az elnevezés ellenére nem királyok, hanem a környék elöljáróinak sírhelyei voltak. Rövid fotószünet Szent Pál oszlopánál, ahol a legenda szerint megkorbácsolták, mielőtt a római kormányzót, Sergius Paulust keresztény hitre térítette volna. Szabadidő a kikötő környékén, ahol ebédelési lehetőség nyílik a számos kis étterem és taverna egyikében, de akár barangolhatunk az erődben is. Kirándulásunk utolsó állomása Petra tou Romiou, azaz Afrodité sziklája, ahol a mítosz szerint a szépség és szerelem ókori görög istennője kilépett a habokból. Kb. 1 óra szabadidő a tengerparton strandolásra, majd visszautazás Ayia Napába, a szállodába.

7. nap: Ayia Napa - Famagusta - Salamis

Reggeli a szállodában. 

Famagusta Ciprus legnagyobb kikötővárosa, ami még többnyire török hódoltság alatt áll. Ezen a részen találhatjuk a sziget legszebb strandjait és különféle történelmi értékű helyszíneket. Utunk során ellátogatunk Salamis ókori város romjaihoz, megnézzük a Szent Barnabás templomot és a gótikus Szent Miklós templomot is.

Szabadidőben ellátogathatunk egy török bazárba, fürdőzhetünk a strandon (kb. 2 óra) ahol számos lehetőséget találhatunk ebédünk elfogyasztásra, megismerve a török konyhát. Hazaútún megnézzük a lezárt várost, amely a 60-70 években tömegturizmus nyomán vált jelentős várossá emellett számos hírességnek is kedvenc helye közé tartozott. 

8. nap: Ayia Napa - Larnaka - Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

A programok változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Páfosz

Programok:

Észak-Ciprus túra: kb. 75 EUR/fő (jelentkezés és fizetés itthon is lehetséges)

A program Nicosiából indul. Innen először a Szent Hilarion kastélyhoz utazunk, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Kyrenia-ra és az északi tengerpartra. Ezt követően ellátogatunk a hajótöröttek múzeumába, amely a Kyrenia várban található. Itt többek között egy Nagy Sándor korabeli kereskedőhajó roncsát őrzik, összes rakományával. A hajó arról is nevezets, hogy ez a világ legnagyobb és legrégebbi egyben maradt hajóroncsa. A programot a festői Kyrenia felfedezésével folytatjuk, útközben ebédelési lehetőség, majd séta a kikötőnél és a bazárnál. Ezután továbbutazunk Famagustába, Ciprus legnagyobb kikötővárosába. Az óvárost magas falak határolják, ezek mentén haladva meglátjuk az Othello tornyot, amely Shakespeare Othello című drámája után kapta nevét. A XIV. században ez az erődítmény volt Famagusta főkapuja. Megtekintjük a Lala Mustafa mecsetet, amely először Szent Miklós katedrális néven vált ismertté és ez a város legfontosabb emlékműve. Végezetül pedig elhaladunk a ,,szellemváros" elnevezésre hallgató település mellett.   

A program végeztével visszautazás a szállodába.

A programon való részvétel feltétele: útlevél/személyi igazolvány, illendő öltözet a vallásos helyeken. 

Az ár tartalmazza a belépőjegyeket. 

A további aktuálisan elérhető fakultatív programokról és árairól a helyi magyar idegenvezető ad tájékoztatást. Jelentkezés és fizetés a helyszínen.

További információk:

Tervezett menetrend (változhat): 

Budapest - Larnaka    06:15  10:05   W6 2451 / kb. 2 óra 50 perc

Larnaka - Budapest    10:40  12:45   W6 2452 / kb. 3 óra 5 perc 

Október 27 - november 3. dátumú program esetén: 

Budapest - Larnaka    06:15  10:05   W6 2451 / kb. 2 óra 50 perc

Larnaka - Budapest    11:15  13:25   W6 2452 / kb. 3 óra 5 perc 

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.  

Aktuális beutazási információk: Oltással szabadon utazható, de nem előfeltétel! Már 1 db 72 órás negatív PCR teszttel vagy 24 órás negatív antigén teszttel is utazhatunk.


Aktuális hazaérkezési információk:

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 

 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Ismerje meg Ciprust!

[[video]]zObJmfkgAmo[[/video]]

[[video]]https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1F_cQVMC6PWdT0pfWD6vWNzSfCltdX1I&ehbc=2E312F[[/video]]

Az ár tartalmazza:
a Wizz Air repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 160.000 Ft között, időponttól függően, változhat*)7 éjszakai szállást, a Napa Mermaid Hotel & Suites 4*-os szállodában, kétágyas szobákbana reggelita transzfereket légkondicionált autóbusszala szükséges belépőkethelyi programok: Famagusta/Salamis, Páfosz, hajókirándulása helyi magyar idegenvezetőtminimum 15 fő esetén csoporttal utazó magyar csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
a borravalókatkb. 25 EUR / főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKElsőbbségi beszállás kérhető (indulási dátumtól és a foglalás idejétől függően változhat. Tartalma: +1 fedélzeti poggyász 55×40×23 cm, max. 10 kg, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, elsőbbségi beszállás): kb. 35.000 Ft - 45.000 Ft / fő20 kg feladható poggyász (változhat)kb. 45.000 - 60.000 Ft /poggyászÜlőhelyfoglalás kérhető felár ellenébenkb. 4.000 - 10.000 Ft között / fő irányonként(ablak, folyosó és nagyobb lábtér ennél általában magasabb áron foglalható, külön egyeztetéssel kérhető)Egyágyas felár79.000 FtFélpanzió 96.500 Ft/főTengerre néző szoba illetve junior suite vagy medencekapcsolatos bungalow felára BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok