Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Rózsaünnep Szőregen egy kis palicsi kiruccanással

Szerbia, Vajdaság, Palics
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Leírás

Időpont: 2023. június 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

A rózsa hazájában, Szőregen a termelők minden év júniusában háromnapos programsorozattal megünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei. A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának.

Program

 A mai napon először Palicsra látogatunk, ahol a Palicsi tó partján kellemes sétát lehet tenni, páratlan, szecessziós épületek és gyönyörű parkos területek közt. Víztorony; Nagyterasz; Zenepavilon; Női strand, vendéglő; néhány az ismert történelmi épületek közül. Lehetőség lesz az állatkert felkeresésére is, ahol harmóniában él együtt a növény- és állatvilág. 10 hektáron terül el, tervezettsége, szépsége, rendezettsége, az állatok gondozottsága Európa ezen részének vezető állatkertjei közé sorolják.  Az állatkert északi részén tűlevelű fák, míg a délin lombhullató fák, díszfák, virágok és rózsakertek pompáznak, kb. 1500 rózsával. Ilyen környezetben él manapság vagy hetven állatfaj egyede. A délutánt Szőregen töltjük, ahol a XXIII. Rózsafesztivál programjain vehetünk részt. Az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de csodálatos szakmának a mindennapjait, nem utolsó sorban gyönyörködhetünk a teljes pompájukban virító, több százezer virágzó rózsatőből álló táblákban.

Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. 

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.990,- Ft/fő 

BBP + stornó biztosítás: 990,-Ft/fő   
Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok