Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Utazás a velencei-tó körül

Magyarország, Velencei-tó, Agárd
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Leírás

Időpont: 2023. augusztus 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Velencei-tó. A szomszédságában emelkedő Velencei-hegység hazánk egyetlen önálló őshegysége, melynek tömegét gránit alkotja. A hegység legmagasabb pontja a 352 m magas Meleg-hegy. Környékén a ritka magyar tölgy is előfordul. A hegy nyugati oldalának érdekessége egy törpe meggyfajta, a csepplesz-meggy. A természeti látnivalók mellett építészeti, kultúrtörténeti emlékekben is gazdag e táj. Az ódon pincesorok között itt található többek között Vörösmarty Mihály egykori présháza is.

                       

Program

Tó körüli barangolásunkat Vörösmarty szülőfalujában Kápolnásnyéken kezdjük. Kápolnásnyék új büszkesége a nemrég felújított Halász kastély, mely újra eredeti pompájában tekinthető meg parkjával együtt.

 A Velence-hegység ölében fekvő Nadap község a „szintezési „ősjegyről” nevezetes, valamint arról, hogy templomában keresztelték Vörösmarty Mihályt.

 Sukorón a műemlék református templomában tartotta 1848.szeptember 28-án Kossuth honvédseregének vezérkara a Pákozd-Sukorói csatát előkészítő haditanácsot. A haditanács legnevesebb

résztvevőinek ülőhelyét táblácskákkal jelölték meg.

Pákozd nevét legendássá tette az 1848-as győztes pákozdi csata. Ez a csata a fiatal honvédsereg első győzelmét hozta. E csatára emlékeztet a Pákozdi emlékmű, mely környékén az utóbbi években egyedülálló Katonai Parkot alakítottak ki, ahol izgalmas történelmi utazást tehetünk egy kellemes séta keretében. Közelében található a Don-kanyar Emlékkápolna. Itt helyezték el az ismeretlen katona sírját.

A Dinnyés-Kajtori csatorna találkozásánál fekszik az ősrégi kisfalu, Dinnyés. Új látnivalója a Várpark. Itt magánkezdeményezésre 18 középkori magyar várat építettek fel, amelyek eredeti helyükön már csak romokként láthatók.

Agárdon a Gárdonyi Emlékházat is felkeressük. A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. Itt található a Szent Anna kápolna is, ahol Gárdonyit megkeresztelték 1863. augusztus 4-én.

Napunk végeztével egy sétahajózásra nyílik lehetőség a tavon, mely körülbelül egy órás.  

Sétahajózás után indulunk vissza Budapestre, várható érkezés 20 óra körül.

Belépők: kb. 5.000 - 6.000,- Ft/fő 

 

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek: