Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Szilveszter Montenegróban

Montenegro, Budva, Budva
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

1.nap: Budapest-Foča
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Vár a „szív alakú ország”, a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa ejti rabul a látogatókat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Foča városa felé, ahol a szálláshelyünk lesz. Érkezés az esti órákban.

2.nap: Foča-Budva
Reggeli után folytatjuk utunkat a Fekete hegyek országába. A 2006-ban függetlenné vált Montenegró Európa egyik legfiatalabb állama - bár a X. században, mint Duklja fejedelemség már fennállt –számtalan csodálatos látnivalóval vár ránk. Városnézés Budva hangulatos óvárosában (Stari Grad),  mely egy félszigetre épült, és itt található a luxus-jachtkikő, a Marina is. A montenegrói tengerpart fővárosa, az Adria egyik legrégebbi települése. Séta a falakkal körülvett óvárosban, ahol ódon utcácskák, üzletek és hangulatos éttermek találhatóak. A városfalról, a városra, a Sveti Nikola szigetre – amit a helyiek méltán csak Hawaiinak neveznek - és a tengerpartra nyíló fantasztikus panoráma megtekintése után  készülünk a szilveszteri programra. Este zenés ünnepi vacsora, éjféli koccintás, majd elvegyülhetünk az óváros falai alatt lévő színpadnál az ünnepi forgatagban. 

3.nap: Kotori-öböl
Mai napunkon a tengerpart kulturális felderítése következik: hajózás Európa legdélebbi fjordjában, a Kotori-öbölben. A Szirti Madonna sziget, és Kotor óvárosa vár ma ránk (Hajójegy: 45EUR/fő). Hajóra szállunk és a Boka Kotorska, azaz a Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk. Először a Szirti Madonna szigetet (Gospa od Skrpjela) keressük fel, mely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Újév napi pezsgőzés és himnusz a fedélzeten. Programunk Kotor városának felfedezésével folytatódik. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. Kotor az ország egyik legszebb városa. Helyileg a Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Óvárosán nem fogott a hosszú évszázadok történelme, szinte érintetlen állapotában maradt meg. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. Visszaérkezés a szállásra.

4.nap: Budva-Szarajevó
Reggeli után megkezdjük utunkat Bosznia-Hercegovina fővárosa, Szarajevó felé. Útközben megállunk a 2000 méter magas helyek ölelésében lévő Sutjeska gyönyörű völgyében, a Tjentiste emlékműnél. Rövid séta után megtekintjük a lenyűgöző emlékművet – a „győzelem szárnyait”, melyet a Sutjeskai csata emlékére állítottak. Ezután folytatjuk utunkat, esti érkezés Szarajevóba, a szálláshely elfoglalása.

5.nap: Szarajevó-Budapest
Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Rövid szabadidő, majd haza indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Montenegró
 
Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli
 
Kötelező félpanzió+szilveszteri vacsora: 29.900,-Ft/fő Egyágyas felár: 32.000,-Ft/fő
Biztosítás: 3.500,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 2,8 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 2.750,- Ft/fő
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
Kotor 7 EUR
Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)
 
Idegenforgalmi adó: 1,5 EUR/fő/éj
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:15  TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút
Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút
 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-12-30 - 2024-01-03 4 éj, min. éjszakák száma: 4 Kétágyas Reggeli 149.900 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok