Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia

Románia, Körutazás Romániában, Körutazás Romániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Európa legelzártabb országa: Moldávia
?  Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
?  5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában
?  Bukaresti óriások: Parlament és a Ceausescu Palota

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen végigutazna a Dunán. Ennek legkülönlegesebb szakasza a folyó deltája. Régóta vágyok rá, hogy ide eljussak.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZEGED - NAGYLAK - ARAD - NAGYSZEBEN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán hala­dunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség majd nagylaki határátlépés. Folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad - Máriaradna - Marosillye - Déva érintésével Nagyszebenig. Aradon megálló a Szabadság-szobornál, Máriaradnán a Bánság legfontosabb kegyhelyét keressük fel, majd Marosillyén Erdély leghíresebb fejedelmé­nek, Bethlen Gábornak a szülőhelyét látogatjuk meg. Estére Nagyszebenbe érkezünk, az erdélyi szászok társadalmi központ­jába, mely Európa kulturális fővárosa is volt. Szállás, vacsora.

2. NAP: NAGYSZEBEN - BILEA VÍZESÉS - CAPRA VÍZESÉS - VIDRARU-TÓ - CURTEA DE ARGES

Reggeli után megismerkedünk Nagyszebennel egy belvárosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a Brukenthal palotát és a monumentális, késő góti­kus stílusú evangélikus székesegyházat, előtte Georg Teutsch szász püspök szobrával. Ezután tovább utazunk a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Kb. kétórás túrával érjük el a Bilea vízesést, ezért a sziklás terepre megfelelő cipő szüksé­ges. Később a 2.040 m magasságban lévő Bilea-tónál, a Déli- Kárpátok legfestőibb gleccsertavánál, a tavat körbe ölelő, közel 2.500 m magas hegyek között töltünk kevés időt. Ezután átke­lünk az 1 km hosszú alagúton, a Transzfogarasi műút déli olda­lán újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Majd folyamatos utazás az Arges folyón mesterségesen kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gát 166 m mély betonfala nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés a koraesti órákban Curtea de Arges (Árgyasudvarhely) havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után tovább utazunk Bukarest felé a Pitest - Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tarta­nak számon. Dél körül érkezés a több mint 2 milliós fővárosba, Bukarestbe, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas városné­zésen veszünk részt. Meglátogatjuk a hatalmas új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épület­komplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Buszos városné­zés keretében látni fogjuk többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát. Az óváros gyalogos bejárása után foglaljuk el szállásunkat. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST - TULCEA - DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceába utazunk. A déli órákban indu­lunk a kb. 5 órás fakultatív hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO Világörökségei közé. Fakultatív 5 órás Duna-delta hajózás költsége ebéddel: 50 EUR (helyszínen fizetendő). Programunk befejezése után elfoglaljuk Tulceában a Duna par­ton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA - MOLDÁVIA - CHISINAU

Reggeli után felkeressük a Duna-delta Múzeumot, majd tovább indulunk és Galatinál buszunkkal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldovai határig. Az ország 1991-ben lett független Szovjetuniótól. Az új ország hivatalos neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk használni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jutnak el erre a vidékre. Az országot sokáig Besszarábiának hívták. A XX. században volt Románia és Szovjetunió része is az önállóság előtt. Esti érkezés után szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU - IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros gyalogos felfedezését. Chisinaut Európa egyik legzöldebb fővárosaként tartják számon. Első lát­nivalónk a Központi park, a Krisztus Születése Székesegyház és a Diadalkapu, melyet Besszarábia orosz kézre kerülésének tisz­teletére emeltek. Ennek közelében találhatóak a kormány épü­letei és a keresztet tartó Stefan cel Mare emlékműve. Buszos városnézés keretében megtekintjük az Operaház, majd pedig a Moldovai Köztársaság Parlamentjének épületét. A Köztársasági Elnök hivatala egy modern toronyépületben van. Ezt követően meglátogatjuk a chisinau-i Puskin Múzeumot, majd a város híres csokoládégyárának bemutatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás, vacsora Iasiban.

7. NAP: IASI - BUKOVINA - HUMORUL - VORONET - BESZTERCE

Reggeli után rövid séta Jászvásár (Iasi) központjában. A város majd 300 évig a román fejedelemség fővárosa volt. Fő látni­valók: Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, római katolikus püs­pöki templom, Nemzeti Színház. Városnézésünk után tovább indulunk Bukovinába, ahol megnézünk kettőt az UNESCO Világörökségi listáján szereplő híres festett kolostor-templomok közül: a Humorul és a Voronet kolostort. Dornavátra érintésé­vel érkezünk vissza a Kárpát-medencébe, majd estére szálláshelyünkre, Besztercére, ahol vacsora.

8. NAP: BESZTERCE - NAGYBÁNYA - CSENGERSIMA - NYÍREGYHÁZA - BUDAPEST

Reggeli után Besztercén rövid városnézés a belvárosban. Fő lát­nivalók: szász-evangélikus templom, mely gótikus reneszánsz és barokk elemek egyvelege, Kereskedők Háza, Városháza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Belvárosi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szent István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érinté­sével utazunk Budapestre. Útközben a Kelet-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszál­lási helyére szállítjuk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, Kb. reggel 9:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 7:45
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Duna-delta hajókirándulás ebéddel (50 EUR, fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-06-21 - 2024-06-28
2024-08-22 - 2024-08-29
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-21 - 2024-06-28 7 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 319.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-08-22 - 2024-08-29 7 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 289.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok