Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Momidzsi, az ősz csodája - Japán nagy körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.11.12-25.

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

Japán legérdekesebb látnivalóiból szemezgettünk szűk két hétre valónyit. Tokió a világ legnagyobb metropolisza, a 2021-ben rendezett, XXXII. nyári olimpiai játékok házigazdája kétségkívül a jövő városa. Kiotó történelmével, klasszikus japán templomaival és szentélyeivel, Nara szabadon legelésző szarvasaival, Oszaka pezsgő életével és gigantikus várának látványával ragadja meg az ide látogatókat. Az utazás alatt nem csak nagyvárosokba jutunk el, hanem a vidéki japán mindennapok életébe és ételeibe is belekóstolhatunk. A program a japán ősz legszebb időszakára, a momidzsi idejére esik, amikor a japán juhar levelei vörösre, narancsszínűre és sárgára festik a tájat.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás a Qatar Airways légitársaság repülőgépeivel, jó menetrendekkel
  • Az utazásunk a japán ősz legszebb időszakára esik
  • Japánt kiválóan ismerő magyar idegenvezető kíséri a csoportot
  • Világörökségi helyszínek

Programok:

November 12., kedd
Elutazás Budapestről a Qatar Airways légitársaság járataival, átszállással Tokióba (Budapest-Doha 15:30-22:45, Doha-Tokió 02:15-17:55).

November 13., szerda
Este érkezünk Tokió Narita repülőterére, a szállásunk Tokió legismertebb üzleti és szórakoztató negyedében, Ginzában a Monterey Ginza Hotelben lesz.

November 14., csütörtök
Az egész napos tokiói városnézésünk (metrózunk és gyalogolunk) során felkeressük a Meidzsi császár tiszteletére emelt szentélyt, majd felmegyünk a Városháza kilátószintjére és onnan élvezhetjük a világ legnépesebb városának panorámáját. Megnézzük a fiatalok által közkedvelt, lüktető Sibuját és meglátogatjuk a Szenszódzsit, a főváros legősibb buddhista templomát. Séta a Nakamise utcán, ahol beszerezhetjük a tokiói emléktárgyainkat.

November 15., péntek
Szabadidő Tokióban, vagy egész napos kirándulás autóbusszal a tengerparti Kamakurába (ára: 27 000 Ft/fő), Japán középkori fővárosába. A város 800 évvel ezelőtt a Föld egyik legnépesebb települése volt. A kirándulás során felkeressük a Daibutsut, a hatalmas Buddha szobrot, majd megnézzünk a Haszederát, a Dzsizo szobrocskáiról is ismert buddhista templomot. Nézelődünk a sétálóutcán, a Komacsi Dorin, ezután visszautazunk Tokióba, este szabadidő.

November 16., szombat
Reggeli után nyugati irányban elhagyjuk Tokiót. Első megállónk a Kavagucsi tó partján lesz, ahonnan tiszta időben a legjobb fotót tudjuk készíteni a Fudzsi szent hegyéről. Következő állomásunk Macumotó, ahol a 16. századi kastélyt szinte eredeti formájában találjuk. Városnéző séta Macumotóban, majd szállás a Kagetsu Hotelben.

November 17., vasárnap
Ezen a napon a ,,japán Alpokba" és annak idilli városába, Takajamába utazunk. A város a hegyvidéki fekvéséből adódó izoláltsága miatt egyéni fejlődési útvonalat járt be. Óvárosában hangulatos, száz éves lakóházak között sétálhatunk. Délután Sirakavába látogatunk. A falu háromszög homlokzatú farmházai 1995 óta az UNESCO világörökségéhez tartoznak. Este szállás Kanazavában, a Mystays Premier Kanazawa Hotelben.

November 18., hétfő
Városnézés a Japán-tenger partján fekvő Kanazavában és séta a Japán három legszebb kertje közé választott Kenrokuen kertben. Megnézzük a Higasi Csaja városrészt, az egykori gésanegyedet és teaházakat. Délután a 17 (!) UNESCO Világörökség védelme alatt álló építménnyel büszkélkedő Kiotóba utazunk. Este szállás a Daiwa Roynet Kyoto Shiyokarasuma szállodában.

November 19., kedd
Egész napos városnézés Kiotóban. A városnézés során felkeressük a Fusimi Inari-nagyszentélyt, a Kinkakudzsit (Aranytemplom), a sógunok egykori szálláshelyét, a Nidzsó-kastélyt és a Tiszta Víz templomát, a Kijomizuderát.

November 20., szerda
Szabadprogram Kiotóban vagy félnapos kirándulás Arashijamába (ára: 9000 Ft/fő), sétálunk a bambuszerdőben és élvezzük a gyönyörű természet adta látnivalókat. Délután visszautazunk Kiotó belvárosába és szabadidő keretében lehetőség nyílik a Nishiki piac és a Gion (tradicionális gésanegyed) felfedezésére.

November 21., csütörtök
Reggeli után Narába, Japán egyik ősi fővárosába buszozunk, ahol a városi parkban szikaszarvasokat etethetünk, majd megnézzünk a Todaidzsi templomot és Japán legnagyobb bronz buddhaszobrát. Estére japán 3. legnépesebb városába, Oszakába utazunk, ahol a szállásunk az Elsereine Osaka hotelben lesz.

November 22., péntek
Városnézés és szabadidő Oszakában, mely során elmegyünk a Várkastélyhoz és sétálunk a Dotonborin (bevásárlónegyed), majd szétnézünk az Umeda Sky Building kilátóteraszáról.

November 23., szombat
Szabadidő Oszakában vagy egész napos kirándulás Japán legszebb várkastélyához, a Himedzsi-kastélyhoz és az ezeréves Engyo-dzsihez, a templomhoz, ahol az Utolsó szamuráj című film egyes jeleneteit forgatták (ára: 36 000 Ft/fő, mely a belépőkön kívül a felvonó díját is tartalmazza a templomhoz).

November 24., vasárnap
Délelőtt szabadidő Oszakában, majd délután elbuszozunk a Kansai repülőtérre. Búcsút intünk Japánnak, és dohai átszállással hazarepülünk Budapestre (18:00-00:05, 02:40-06:35).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Tokió és az Oszaka-Budapest útvonalon a Qatar Airways járataival, oda-vissza egy átszállással, turista osztályon
  • Repülőtéri illetékek
  • Fejenként egy db max. 20 kg-os, feladható poggyász és fejenként egy db, max. 8 kg-os kézipoggyász
  • Tizenegy éjszaka szállás a program útvonala szerint, középkategóriás szállodákban
  • Büféreggeli a szállodákban
  • A programban feltüntetett városnézések autóbusszal, metróval és gyalogosan, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Helyben felmerülő személyes költségek, a programban nem szereplő étkezések
  • Kinn fizetendő szervizdíj: 30 EUR a teljes utazás időtartamára

Egyéb tudnivalók:

  • Az utazáshoz érvényes útlevélre van szükség, vízum nem kell.
  • Kinn fizetendő szervizdíj: 30 EUR a teljes utazás időtartamára.
  • Minimum létszám: 16 fő.
  • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • Háromágyas szoba nem foglalható. Japánban a szállodai szobák mérete sokszor az Európában megszokotthoz képest kisebb és a szobákban két különálló ágy van.
  • Ebéd és vacsora egyénileg, az idegenvezetőnk a lehetőségeket ismertetni fogja.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-12 - 2024-11-25 13 éj Kétágyas szoba külön ággyal leírás szerint 1.279.000 Ft Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok