Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

SZLOVÉNIA DRÁGAKÖVEI

Szlovénia, Skócia, Skócia
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Kombinált nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

SZLOVÉNIA DRÁGAKÖVEI

Időpont: 2024. augusztus 01-04.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os és 4*-os szállodában, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli
Program

Buszos kirándulásunk során Szlovénia szépségei tárulnak elénk. Szlovénia a  kristálytiszta folyók, gyönyörű hegyek, a hullámzó tenger hazája. Az Alpok csodás hegyvonulatai lenyűgöző hátteret biztosítanak a smaragdzöld vagy éppen a kék ezer árnyalataiban ragyogó tavaknak. A bledi csónakázás örökre emlékezetes pillanat marad. A Postojnai cseppkőbarlang csodáinak híre már mindenkihez eljutott.

1 nap: Első állomásunk a Skofja Loka. A Szlovén Alpokban, a Selška Sora és a Poljanska Sora összefolyásánál fekszik.  Szlovénia egyik legjobban megőrzött középkori városa. Városnéző séta keretében felkeressük a városka főbb látnivalóit, mint a várat, a főteret, a Kapucinus hídat. A fő tér, a város központja. Itt rendszeresen tartanak piacokat, vásárokat, rendezvényeket. Legtöbb épülete késő gótikus stílusban épült. A Szentháromság-oszlopot Szűz Máriának ajánlották, az 1751-es pestisjárvány elmúltával. A 600 éves Kapucinus híd, a város egyik kiemelkedő látványossága, Közép-Európa legrégebbi kőhídja. Innen a Vintgar szurdokba vezet az utunk. A Vintgar-szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Šum-vízeséssel hagyja el a szurdokot. Ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. A festői szépségű szurdokot a Radova folyó alkotta, hossza 1600 m, és 250 m mély. A neve a kanyon szurdok szlovén neve, ahol vízesések, eróziós képződmények, és medencék láthatók. A szurdokon át fahidakon egy tanösvény vezet végig a Šum vízeséshez, amely 13 m magas, és Szlovénia leghosszabb folyami vízesése. A vízesésnél véget érő sétány keresztezi a folyót, ahonnan lenyűgöző látvány tárul a meredek szurdokfalra és a vízre egyaránt. A szurdokon átvezető séta könnyű, többnyire sík, jól karbantartott terepen történik. Ajánlott vízálló és nem csúszós cipő, valamint eső esetén esőkabát. A kb. 2 órás program után utunk Bledbe folytatódik. Első programpontként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol az ikonokus Mária mennybemenetele templom áll. Visszahajózás után szabadprogram következik: az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest. Szállásunk elfoglalása.

2. nap: reggelink elfogyasztása után a Bohinyi-tó felé vesszük az irányt. Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a festői szépségű Bohinji-tó a Júliai-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta szépséges völgyben fekszik. A Bohinji-tó, a legnagyobb állandó természetes tava Szlovéniának. Megtekintjük a  középkorból itt maradt kis ékszerdobozt, a gótikus Keresztelő Szent János Baptista templomot. A templom középkori freskókkal díszített, a   tó kristálytiszta, kékeszöld vizében tükröződő épület látványa lenyűgöző, a színes, autentikus, középkori falfestmények igazi csemegét kínálnak. A templom tornyából csodálatos kilátás nyílik a Bohinyi tóra. A gótikus templom látogatás után panoráma hajózáson veszünk részt a tavon. Innen a Predjama várban teszünk látogatást. Különlegessége a várnak, hogy egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre. Az utunkat folytatva a Postojnai cseppkőbarlangba utazunk tovább. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban. Végül elfoglaljuk a szállásunkat a tengerparton lévő szállodában. (2 éjszaka )

3. nap: Egésznapos tengerpartozás, fürdés, szabadidő. Szabadidő keretében javasoljuk a közelben lévő Koper, Piran és Portoroz tengerparti városok  egyéni felfedezését.

4. nap: reggeli után elindulunk hazafelé, de útközben megállunk Szlovénia fővárosában Ljubjanában. Városnézés Ljubjánában, ami Európa legkisebb fővárosainak egyike. Ennek ellenére kellemes kulturális látnivalók sorát kínálja. A monda szerint az aranygyapjút megszerző és hazafelé tartó argonauták vezetője legyőzte az itteni tóban tanyázó sárkányt, később a sárkány vált a város jelképévé. Az óvárosa könnyed sétálással bejárható, és a dombtetőn magasodó várba akár siklóval is felmehetünk. Városnézésünk során megnézzük a Szent Miklós székesegyházat, mely a szlovén főváros legismertebb látnivalója. A barokk székesegyház belseje rendkívül gazdagon díszített freskókkal, szobrokkal, valamint a kupola kialakítása is érdemessé teszi a látogatásra. Ljubjana óvárosa meredek domb tövében húzódik, amely kacskaringós macskaköves utcákból áll, itt-ott kitűnő állapotban lévő középkori házak láthatók. A Robba-kút, Ljubljana fontos szimbóluma, valamint a 15. században épült Városháza. Az óváros csendes és nyugodt részén található meg a bájos tér a Gornji Trg, ahol a középkori épületekben hangulatos kávézók, éttermek, és teraszos kiülők kellemes pihenést kínálnak. Ljubljanai vár dombtetőn álló vár a legjelentősebb helyi attrakció, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. A dombra gyalogosan és siklóval mehetünk fel. Ljubljana híres a hídjairól is. A Hármas híd a Ljubljanica folyó partján helyezkedik el és a város érdekes látnivalója. A gyalogoshíd kedvelt helye a turistáknak, mivel nagyon szép fotók készíthetők, különösen esti kivilágításban látványos.  Egy városi legenda szerint a Sárkány híd sarkában álló sárkányok megcsóválják a farkukat, ha egy szűzlány megy át az átkelőn. Azt mondják, hogy csak az járt igazán Ljubljanában, aki lefotózza magát a Sárkányhíd egyik sárkányával. Innen már rövid pihenőkkel hazafelé vesszük az irányt. Hazaérkezés az esti órákban. Az út minden korosztály számára ajánlott. Belépők: kb.130 €/fő (Az árak, tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Részvételi díj: 189.990,- Ft/fő 
Akciós ár: 159.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/f

  Egy ágyas felár: 63.000, -Ft

Vacsora felár: 16.200, -Ft

      BBP + Stornó biztosítás: 5.760, - Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-01 - 2024-08-04 1 nap, min. éjszakák száma: 2 Reggeli 159.990 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok