Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

ALBÁNIAI NYARALÁS

Albánia, Tirana, Tirana
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás+Nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás, Városnéző programok
Leírás

ALBÁNIAI NYARALÁS


Időpont: 2024. szeptember 6-15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 13.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 14.00 órakor

Elhelyezés/Ellátás:   Bonita Luxury Resort**** Durres – Golem / reggeli

Program


Albánia, ahol a tenger, az ég és a hegyek összeérnek, mint egy csiszolatlan gyémánt ragyog a keleti és nyugati világ között.

Indulás a Népligetből 14 órakor. Folyamatos utazás Szerbián és Montenegrón keresztül Albániáig, körülbelül 4 óránként technikai pihenőkkel. Érkezés a szálláshoz Durres/Golem üdülő negyedébe a délelőtti órákban, majd a szállás elfoglalása.

Az egy hét alatt ki-ki kedvére tölti szabadidejét… Fantasztikus fakultatív kirándulásokkal (a helyszínen tart tájékoztatást idegenvezetőnk, aki végig kint tartózkodik csoportunkkal) tengerparti kikapcsolódással.

Szállásról: A Bonita Luxury Resort 2023-ban nyílt meg Durres-Golem részén. Több, mint 250 szobával rendelkezik, minden igényt kielégítő szobákkal várja az ide látogatókat. A komplexum 5 percre található a tengerparttól, 2 kültéri medencével, csúszdaparkkal és saját partszakasszal rendelkezik, ahol kényelmes napozóágyak és napernyők alatt pihenhetnek. A hotelhez tartozik egy lounge bár, ahol koktélokat, fagylaltot és süteményeket is felszolgálnak. A szálloda éttermében pedig helyi és interkontinentális ételeket fogyaszthatnak, illetve válogathatnak a bőséges ételválasztékból.

Ellátásról: svédasztalos reggeli. Svédasztalos vacsora külön felár ellenében befizethető,mely alkoholos italokat nem tartalmaz.

Visszaindulás Budapestre szeptember 14-én 17 óra körül. A helyszínen az idegenvezető pontosítani fogja.

Fakultatív program lehetőségek: (minimum 15 fő jelentkezésével indulnak)

1)Tirana – 35 € / fő retúr libegőjeggyel

Albánia fővárosa 2022-ben elnyerte az Európa ifjúsági fővárosa címet, a városban egymást érik a kávézók, éttermek. 1 napos látogatásunk során láthatjuk a város lüktető életét, sétálunk a Skanderbég téren, megcsodáljuk az E’them Bey mecsetet, libegővel felmegyünk a Dajti hegyre, melyet Tirana tüdejének is neveznek.

2)Durres – 21 € / fő konyakgyár belépővel

Félnapos kirándulás Durresben az Amfiteátrumhoz, mely a Balkán-félsziget legnagyobb és Albánia egyetlen ismert amfiteátruma. Lehetőség van a régészeti múzeum meglátogatására, majd a Skanderbég konyakgyárba megyünk, ahol megismerkedhetünk a konyakgyártás folyamatával és megkóstolhatjuk a híres Skanderbég konyakot.

3)Kruja – 15 € / fő + múzeumbelépő

Látogatás a krujai várban, mely az albán nemzeti hős, Skandergég szülővárosa és hadiszállása, az albán ellenállás szimbóluma, hiszen az Albán hős innen verte vissza a Törökök támadásait 30 éven keresztül.  A róla elnevezett múzeumot is meglátogatjuk, majd az olajfák és a hamam maradványai felé vesszük az irányt, végül a krujai bazárban csodálhatjuk meg a kézműves termékeket.

4)Berat – 35 € / fő borkóstolással

Berat az 1000 ablak városa, nevét különleges építészetéről kapta. A balkán legjobb állapotban fennmaradt Török városa az ortodox egyház székhelye, valamint muszlim és bektási regionális központ, 2008 óta a kulturális világörökség része. Felsétálunk a várhoz, bejárjuk azt, majd a mangalem negyedben 2 vallási épületet is megtekintünk belülről végül egy helyi pincészetben borkóstolással zárjuk a napot.

5)Vlora hajókirándulás 40 € / fő hajójeggyel együtt

Vlorai hajókikötőből indulunk sétahajóval a Karaburun szigetre, ahol 3 órát töltünk strandolással, majd a Sazan szigetre utazunk tovább, ami ma is katonai támaszpontként működik. Itt 2 lehetőség van: vagy a kristálytiszta vizű öbölben fürdőzünk, vagy egy rövid séta keretén belül megnézzük a szellemvárost, ahol korábban 300 katona és családja lakott.

A programok nem tartalmazzák az étkezések és a múzeumi belépők árát. Az árak tájékoztató jellegűek, helyszínen idegenvezetőnk ad tájékoztatást a pontos árakról!!!

Néhány hasznos tanács:

Úti okmányok: Magyar állampolgárok útlevél nélkül is utazhatnak, de a kártyás személyi igazolványnak még 6 hónapig érvényesnek kell lennie! (A nem magyar állampolgárok részére a megfelelő vízumokról mindenkinek magának kell gondoskodnia! Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben bármelyik határon a hiányzó okmányok miatt leszállítják az autóbuszról, vagy nem engedik tovább, az irodánkat semmiféle felelősség nem terheli, és a hazautazásról az utas saját maga köteles gondoskodni. Indulás előtt mindig ellenőrizze, hogy Önnél van-e részvételi jegye, legalább 6 hónapig érvényes saját igazolványa, biztosítási kötvénye, költőpénze, jogosítványa, rendszeresen szedett gyógyszere.

Autóbusz ülőhelyei, ill. felszereltsége: Autóbuszainkon számozott ülőhelyet csak 5.000, -Ft felár ellenében tudunk biztosítani. Az ülőhelyeket irodánk osztja be természetesen figyelembe véve, hogy családtagokat, hozzátartozókat nem ültetünk el egymástól, ha együtt jelentkeznek, ill. betartjuk a jelentkezési sorrendet. Az autóbusz légkondicionált, dönthető és kihúzható ülések biztosítják a kényelmes utazást. Az autóbusz az autópályák melletti benzinkutak parkolóiban tart, körülbelül 4 óránként, 20 perces pihenőket. Az indulástól érkezésig, bármilyen kérdéssel vagy kéréssel, az autóbusz személyzetéhez fordulhatnak. Az utazás idejére kényelmes, laza ruházatot ajánlunk. Albániában a hivatalos fizetőeszköz az Albán LEK. Egy LEK körülbelül 3 forint. Magyarországon nem vásárolható ezért javasoljuk, hogy eurót hozzanak és Albániában tudják LEK-re váltani.

Csomagok: Autóbuszaink csomagterében korlátozott hely áll rendelkezésre, így személyenként oda-vissza utazáskor 1 utazótáska vagy bőrönd (max. 18 kg) és 1 kézitáska megengedett.

Kérjük a csomagjaikat jól látható helyen névvel, és címmel ellátni szíveskedjenek! Az autóbuszon felejtett tárgyakért, csomagokért felelősséget nem vállalunk! A buszokon TILOS a dohányzás!

Részvételi díj: 289.990, - Ft/fő

Akciós ár: 229.990, - Ft/fő

-        0-6 éves korig 2 felnőttel egy ágyban: 100.990, -Ft/fő

-        második gyermek 6 éves korig, pótágyon, 2 felnőttel egy szobában: 144.990, - Ft/fő

-        6-12 éves korig, 2 felnőttel egy szobában: 173.990, - Ft/fő    

-        BBP + Stornó biztosítás: 14.400, - Ft/fő

-        Félpanzió felár: 45.900, - Ft/fő       

-        Egyágyas felár: 117.600, - Ft/fő   

-        Fix ülőhely: 5.000, - Ft/fő        

A részvételi díj tartalmazza az utazást luxus autóbusszal oda-vissza, valamint az elhelyezést a szállodában, reggelit (büfé reggeli), napernyő és napágy használatot. Az árak és az útvonal változtatásának jogát fenntartjuk.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-06 - 2024-09-15 7 éj Reggeli 229.990 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok