Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Kétezres csúcs - Elülső-Szoliszkó (Predné Solisko) túra

Szlovákia, Magas Tátra, Csorba-tó
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Leírás

Kétezres csúcs - Elülső-Szoliszkó (Predné Solisko) túra

Korán reggel indulunk Budapestről. Találkozó Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben. Folyamatos utazás következik Szlovákián keresztül, majd a délelőtti órákban érkezünk a Magas-Tátra egyik ikonikus tavához, a Csorba-tóhoz. Némi pihenő után, elindulunk a libegő közeli völgyállomásához, ahonnan felliftezünk a Szoliszkó-menedékházhoz. A felvonó 7 perc alatt visz fel az 1840 m-en levő hegyállomásra, Ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Csorba-tóra és a Malompataki-völgy falán lezúduló Fátyol-vízesésre.

A menedékháztól lehetőség kínálkozik az Elülső-Szoliszkó megmászására, amely az egyetlen olyan magas-tátrai orom, ami a téli zárlat alatt is megközelíthető. A csúcsról szép kilátás nyílik a Malompataki-völgyre, a völgy hátterében a Bástya-gerinc csúcsaira, a völgy mélyén pedig a Fátyol-vízesésre, észak felé a Szoliszkó-gerincre, valamint nyugat felé a Krivánra. A csúcscsokik elfogyasztása és a gyönyörű panoráma dokumentálása után ugyanezen az útvonalon ereszkedünk vissza a menedékházhoz.
A Csorba-tóhoz a kora délutáni órákban indulunk vissza, ahol hazaindulás előtt még lesz lehetőségünk egy kis időt eltölteni, meglátogatni az idén elkészült lombkorona kilátót.

Hazautazásunkat a délutáni órákban kezdjük meg, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk (22:00-23:00 óra).

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Túratáv: kb. 3 km, szintkülönbség kb. 260 méter.

Nehézség: Közepes nehézségű gyalogtúra. Ezt a túránkat csak gyakorlott túrázóknak ajánljuk. Az útvonal jól járható, de lehetnek sziklás szakaszok. A túra egyes szakaszai teljes szédülésmentességgel hajthatóak végre. Egy-két alkalommal pedig olyan rövid kitett helyeket is érinthetünk, ahol a tériszonyosoknak kicsivel jobban kell koncentrálniuk. Az útvonal meredek, technikailag problémamentes és mindvégig teljesen biztonságos.
Az út azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének túrázni, hiszen a Szoliszkó-menedékháznál is gyönyörködhetnek a csodálatos panorámában.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Pénzügy: Tátrai Nemzeti Park belépő: 5 Euro/fő, felvonó retúrjegy: 20 Euro/fő (2023-as ár)

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a  Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés:
Túraprogramjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet.  A szurdoktúrára az alábbiakat javasoljuk magunkkal hozni: kisméretű hátizsák, szendvics, gyümölcs, csokoládé, szőlőcukor, fejenként 2 liter víz, túrázásra alkalmas bordázott járófelületű bokát is védő vízálló bejáratott túrabakancs, réteges kényelmes ruházat, esőkabát, esőnadrág, naptej, szúnyog és kullancs spray, készpénz, bankkártya, mobiltelefon.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Az utazás során a gyalogtúra nehézségéről tájékoztatást kaphat a leírásból vagy keresse munkatársainkat!

Az utazás során a gyalogtúra nehézségéről tájékoztatást kaphat a leírásból vagy keresse munkatársainkat!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: ...

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-14 - 2024-09-14 1 nap Részvételi díj, 2 felnőtt Önellátás 13.990 Ft Ft/fő, 2F, Önellátás, budapesti indulás
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok