Tengerparti nyaralás
Tengerparti nyaralás

Előfoglalási akció 2023 nyár

Részletek
Last minute utazások
Last minute utazások
Részletek

Barangolás Bártfán, Papp Noémi írónővel

Szlovákia
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Leírás

Barangolás Bártfán, Papp Noémi írónővel

Reggel 04:00-kor indulunk Budapestről. Találkozó 03:45 órakor  Népliget, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben. Egy alkalommal tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. Érkezés Bártfára kora délelőtt.

Érkezés után megismerjük Bártfa óvárosát, sétánkat a Szent Egyed templomban kezdjük. A bártfai Szent Egyed-templom a város egyik legjelentősebb műemléke az UNESCO Világörökség része. úgy tartják, ez az egyik leggazdagabb középkori eredetű székesegyház, amelyben ráadásul tizenegy gótikus szárnyas oltárt őriznek, amelyeket a helyi céhek készíttettek.  Ezek közül a legértékesebb a Lőcsei Pál mester műhelyéből származó Jézus születése-oltár. Bár a templomot XIX. század végén Steindl Imre tervei alapján átalakították, számos a reneszánsz időből maradt eredeti szépséget lehet megtekinteni itt: a gyönyörű, faragott gótikus szentségházat, a keresztelőmedencét vagy a padsort.  Vajon miért fura állatok díszítik ezt? Mit szimbolizálnak?

Fakultatív lehetőség a csigalépcsős toronyba felmenni, ahonnan különleges kilátás nyílik a térre.

A templom után megnézzük a városházát, ami ugyan Mátyás korában még nem állt, de a regény folytatásában nagy szerepet fog betölteni. A városka házait is megcsodáljuk - vajon mit jelentenek az ablakok, ki és hogyan lakott, élt mögötte? Sétánk során megnézzük a hóhér szobrát, a merészebbek a fejüket a pallosa alá hajthatják. Vajon hol lakott a város hóhéra? Közel a Vastag toronyhoz, derül ki a történetből, utunk során érinteni fogjuk a Szeles utcán sétálva.

Mielőtt átutaznánk a közeli Bártfafürdőre, szabadprogram. 

A délután program indulása előtt együtt felkeressük a kivégzőhelyet, ahol a hóhér gyakorolta hivatását, majd negyedórás út után megérkezünk Bártfafürdőre, ami mára önálló település lett.

Sétánk során megnézzük a leghíresebb szállodákat, (ha lehetőség van rá: Sisi tornatermét), megkóstoljuk a híres savanyúvizet, amelyhez érdemes poharat vagy palackot hozni! Ezután szabad program következik. Javasoljuk a Skanzen megtekintését vagy a híres oplatky ostya vásárlását.

Visszaindulás Bártfáról kb. 18:00 órakor, érkezés Budapestre a forgalmi viszonyoktól függően késő esti órákban. 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Az alapár tartalmazza: utazást autóbusszal, utaskísérőt.

Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, a felmerülő személyes költségek árát, a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő, valamint a fakultatív program árát.

Minimum létszám: 35 fő

Pénzügy:

Belépők: 10 EUR/fő (változhat)

Útközben pénzváltási lehetőség nincs.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyekés a programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

Biztosítás: ajánlott. Ez irodánkban megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ.

Felszerelés: Kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Évszaknak megfelelően öltözzünk. Érdemes magunkkal hozni egy meleg pulóvert és egy esőkabátot. Jó idő esetén természetesen ezek a buszban hagyhatók.

Felszállási lehetőségek:

  • Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: Az utazási csomag nem tartalmaz szállást.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-05 - 2024-10-05 1 nap Részvételi díj, 2 felnőtt Önellátás 19.900 Ft Ft/fő, 2F, Önellátás, budapesti indulás
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok